Ümit Özdağ’dan, Dünya Çevre Günü’nde Doğa Katliamlarına Dikkat Çeken Paylaşım

Ümit Özdağ'dan, Dünya Çevre Günü'nde Doğa Katliamlarına Dikkat Çeken Paylaşım

 

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Türkiye’de gerçekleşen doğa katliamlarına dikkat çekerek Çevre Bakanlığı ve AK Parti hükümetine mesaj veren bir paylaşımda bulundu.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın Instagram’dan yaptığı paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin dört bir yanında cennet vatanın ağaçları yok edilirken, ormanlarda hayvanların yuvaları bozulup ölüme terkedilirken, sularımız zehir saçarken ve suda yaşayan canlıların nesli tükenirken AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü millet bahçeleri açılışları ile kutluyor.

Kocaeli Başiskele’de bir sanayi sitesinin Kilez Deresi’ni kırmızıya bürüyen atığı İzmit Körfezi’ne iniyor ve şirkete sadece para cezası kesiliyor.

Çanakkale Kazdağları’nda altın çıkartmak için doğayı katleden Kanadalı şirketin ruhsatı yenilenmeyince Türkiye’ye 1 milyar doları aşan tazminat davası açıyor.

NASA’nın incelemek istediği, UNESCO Dünya Mirası’na girmesi planlanan Salda Gölü’ne millet bahçesi yapmak amacıyla “Çivi çakmayacağız.” Diyerek iş makineleri ile giriliyor. Göle yer altından gelen su yolları bozuluyor. Salda Gölü’ne kanalizasyon suyu akıyor. Salda Koruma Derneği Salda Gölü’ne kanalizasyon suyunun açıktan dereden aktığını duyuruyor.

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Bakırtepe, Pınargözü ve Naldöken mevkilerinde siyanürle altın arayan firma, Pınargözü köylülerine, “Ya topraklarınızı bize satın ya da kamulaştırma ile zorla alacağız.” tehditleri savuruyor.

Rize İkizdere’de yapılması planlanan liman inşaatına gerekli malzemenin çıkarılması için iki köyde yapılacak taş ocaklarına giden yol inşaatından çıkan toprak ve taş derede katliama sebep oluyor. Suda yaşayan endemik tür canlılar yok oluyor. İş makineleri 47 gündür vadiyi yarıyor.

Milas’ta termik santral zehir saçıyor. AK Parti hükümeti millet bahçeleri açılışına koşuyor.

Denizli Güzelpınar’da Avrupa’ya kekik ihracatı yapan köyler, taş ocağı inşaatlarına kurban ediliyor. ÇED gerekli değildir deniyor, halk Denizli Valiliği önünde isyan ediyor.

Saros Körfezi’ne yapılmak istenen FSRU iskele projesi ile Saros’ta oluşacak doğa katliamına karşı halk eylem yapıyor; 100 bin tonluk dev LNG kargo gemilerinin girebileceği ve patlama riski yüksek bu devasa tesisi durdurmak ve doğayı korumak için direniyor.

Marmara Denizi’nde ekolojik felaket olan müsilaj sorununun araştırılması için verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor.

Ayyıldız Hareketi olarak Dünya Çevre Günü’nü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın doğa katliamlarına susmadığı bir iktidar döneminde kutlayacağız.”

Ümit Özdağ'dan, Dünya Çevre Günü'nde Doğa Katliamlarına Dikkat Çeken Paylaşım

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!