Ümit Özdağ liderliğinde İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü Anıtkabir’de sona erdi

featured

28 Ağustos’ta başlayan ve 14 gün süren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü bugün (10 Eylül 2023) Anıtkabir’de büyük bir coşkuyla sonlandırıldı. Ümit Özdağ, Anıtpark’ta basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından Anıtkabir’e gidilerek Atatürk’ün huzurunda yürüyüş sonlandırıldı. İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşüne Zafer Partisi Divan üyeleri, Zafer Partililer ve halktan büyük bir kesimin gelmesiyle adeta bir bayram havasıyla katılım gerçekleşti.

Ümit Özdağ basın açıklamasını şu sözlerle başladı:” 28 Ağustos’ta başlayan ve 14 gün süren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşümüz, hâlen bulunduğumuz Akyurt Şehitler Çeşmesinde sona ermiştir. İnebolu Türk ocağı önünden başlayan bu kutlu vazifede 281 km yürüdük.” dedi. Özdağ ardından, ” Yürüyüşümüzün her kilometresinde, 103 yıl önce bu yolda cepheye silâh ve cephane taşıyan, atalarımızın mübarek nefesini hissettik” ifade etti.

Ümit Özdağ: “Mustafa Kemal’in Askeri Olduğumuzu Haykırdık”

Özdağ coşkuyla, “Her adımda, cumhuriyet ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz o kağnıların, gıcırtılı tekerleriyle bize eşlik ettiğini hissettik. Seydiler ilçemizde, şehit Şerife Bacının mezarını ziyaret ettik ve onun manevi şahsında cepheye mühimmat taşıyan atalarımıza dua ettik. Bu ruh ve coşkuyla yürüdük, kimi zaman kısa mesafelerde koştuk. Hep birlikte, Harbiye marşını, İzmir Marşını söyledik. “Mustafa Kemal’in Askeri” olduğumuzu haykırdık” dedi.

Özdağ herkese teşekkür ederek, “Yürüyüşümüzde baştan sona yürüyen bir grup olduğu gibi, memleketin her köşesinden yüzlerce cumhuriyet sever, ikişer günlük programlar halinde bize katıldılar. Hepsine çok teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

 

Özdağ: “Cumhuriyetimizin Ne Zorluklar ile Kurulduğunu Bizzat Yaşamış ve Görmüş Olduk”

Ümit Özdağ zorluklara dikkat çeker, “Bu faaliyet ile 103 yıllık bir tarih ve vefa ödevini yerine getirdik ve ilk defa İnebolu’dan Ankara’ya yürüdük. Böylece hem İstiklal Yoluna dikkat çekmiş olduk, hem de cumhuriyetimizin ne zorluklar ile kurulduğunu bizzat yaşamış ve görmüş olduk. Bu vesileyle, İstiklal Yolunda emeği geçen Atalarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Ümit Özdağ:”Türkiye Cumhuriyeti’nin İstiklal Harbi neticesinde kurulmasının üzerinden 100 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti 1071 – 1922 arasında devam eden 851 süper birleşik bir Avrupa medeniyeti ile süren dünya tarihinin en uzun savaşından sonra Türk Milleti için 2. Ergenekon olmuştur” ifade etti.

Ümit Özdağ:”851 yıl süren kesintisiz savaşta 1683’ten 1921’e 238 sene süren 3 kıtadan geri çekilme sürecinde sadece milyonlarca kilometrelerce coğrafya yitirilmekle kalınmamış milyonlarca Türk insanı tarihin en uzun soykırımında yaşamlarını yitirmişlerdir” söyledi.

Ümit Özdağ:”1922’de Anadolu 8-9 milyon hastalıklı, eğitimsiz, altyapısı olmayan zayıf tükenmenin eteğinde bir millet yaşıyordu.  Aradan geçen 100 yıl içinde Türkiye cumhuriyeti Türk Milletinin kısmi barış içinde ekonomisini, eğitimini, sağlık sistemini özetle devlet ve toplumun yeniden ihya dönemi olmuştur” dedi.

“Memleketin her köşesinden yüzlerce cumhuriyet sever, ikişer günlük programlar halinde bize katıldılar”

Özdağ:”Cumhuriyetimizin kutlanmaya değer 100. yılını kutlamak için yürüdüğümüz bu yolda baştan sona bizimle yürüyen bir grup olduğu gibi, memleketin her köşesinden yüzlerce cumhuriyet sever, ikişer günlük programlar halinde bize katıldılar. Hepsine çok teşekkür ederim.” söyledi.

Ümit Özdağ:”Bu faaliyet ile 103 yıllık bir tarih ve vefa ödevini yerine getirdik ve ilk defa İnebolu’dan Ankara’ya yürüdük. Böylece hem İstiklal Yoluna dikkat çekmiş olduk, hem de cumhuriyetimizin ne zorluklar ile kurulduğunu bizzat yaşamış ve görmüş olduk. Bu vesileyle, İstiklal Yolunda emeği geçen Atalarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.” ifadesinde bulundu.

“Cumhuriyetimiz Kolay Kurulmadı, Kolay Kolay Verilmeyecektir!”

Ümit Özdağ:”100’ncü yılını kutlamakta olduğumuz cumhuriyetimiz bize Mustafa Kemal Paşa’nın, cephede vuruşan kahraman askerlerin ve cephe gerisinde hizmet gören Şerife Bacıların aziz bir emanetidir. Bu emanete, atalarımız gibi, canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100’ncü yılı görmek istemeyen veya bağımsızlığımıza göz dikenlere, buradan, İstiklal Yolundan söyleyecek bir sözümüz var: Cumhuriyetimizin kolay kurulmadı, kolay kolay verilmeyecektir.”

Ümit Özdağ şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı:”Zafer Partisi olarak, vatanımızı ve bağımsızlığımızı koruyacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerinde bulundu.

Ardından Ümit Özdağ önderliğinde Halk’tan her kesimden gelen insanlarla birlikte Anıtkabir’e gidilerek Atatürk’ün huzuruna çıkıldı. İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü böylelikle kutsal bir şekilde Atamızın huzurunda sonlandırılmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!