Ümit Özdağ Liderliğinde 5. Günde: ”Kastamonu”

featured

Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhuriyet’in 100’ncü yılında Milli mücadelenin lojistik üssü olan ve İnebolu’dan Ankara’ya uzanan Tarihi Atatürk ve İstiklal Yolu’nda gerçekleştirdiği İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’nde Kastamonu kent merkezine dün (1 Eylül 2023) tarihinde ulaştı. Kastamonu’dan en özel paylaşımları sizler için derledik…

Ümit Özdağ’ı Kastamonu’da Kışla Parkı’nda partililer ve gençler karşıladı. Kışla Parkı Atatürk Anıtı önünde açıklama yapan Özdağ:

“28 Ağustos’tan yola çıktık İnebolu’dan, çünkü 28 Ağustos’ta 1920’de İnebolu’da ilk silah sevkiyatının Ankara’ya başladığı gün ve sizler Kastamonu’da her 9 Haziran’da yapıyorsunuz bu yürüyüşü. 9 Haziran ise 1921’de Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait iki savaş gemisinin İnebolu’ya saldırdığı ve bombaladığı gündür. Biz İstiklal Yolu’nu Ankara’ya kadar 1922’den sonra ilk kez yürümeyi hedefliyoruz ve bu yürüyüşü Ankara’da bitireceğiz. Siz sevgili Kastamonuluları da hem Kastamonu’da yaptığımız yürüyüşe hem de daha sonra Çankırı ve Ankara’da yaptığımız yürüyüşe Anıtkabir’e kadar özellikle gençleri davet ediyorum. Gelin birlikte yürüyelim. Cumhuriyetin çünkü 100’üncü yılını kutluyoruz ve sadece İstiklal Yolu’nda verilen mücadele Cumhuriyet’in ne kadar zor kurulduğunu büyük emekler, çabalarla fedakarlıklarla zaten gösteriyor. Biz de şimdi dedelerimize ve ninelerimize olan şükran borcumuzu, bu yürüyüşle ortaya koyarken öte yandan da cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını kutluyoruz. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ümit Özdağ Liderliğinde İstiklal Yürüyüşünün Kastamonu paylaşımlarından en özel kareler:

Ümit Özdağ, toplam 15 günlük yürüyüşünü 11 Eylül’de Anıtkabir’de noktalayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!