Ümit Özdağ, İzmir’de çoğunlukla sığınmacıların çalıştığı Ayakkabıcılar Sitesini ziyaret etti

featured
ümit özdağ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir’de çok sayıda sığınmacının çalıştığı İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’ni ziyaret etti. Özdağ, “‘Suriyeliler, yabancılar ucuz işgücü’ diyenler, Türk işçisinin, Türk emekçisinin aç kalmasını isteyenlerdir; hakkını alamamasını, işsiz kalmasını isteyenlerdir. Türkiye’nin, kendi anadilinde okuma bile bilmeyen ucuz işgücüne ihtiyacı yok” dedi.

ümit özdağ
ümit özdağ

Ümit Özdağ, bugün İzmir’de, çok sayıda sığınmacının çalıştığı İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Özdağ’a, Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti.

Özdağ’a yaşadıkları sorunları anlatan bir ayakkabı işçisi, “İnanılmaz derecede Suriyeli var, Afgan var, zenciler haddinden fazla var. Şu an bakmayın, görünmüyorlar. Sabahları ya da akşamları olsanız, bizden daha fazlalar. Sabahları 55 kişilik büyük otobüsle kendi muhitinden geliyorum. 55 kişinin içinde, 60 kişiyle geliyoruz ayakta, inan olsun 15 kişi Türk bulamazsınız” dedi.

Ümit Özdağ ise şöyle konuştu:

“‘Suriyeliler, yabancılar ucuz işgücü’ diyenler, Türk işçisinin, Türk emekçisinin aç kalmasını isteyenlerdir; hakkını alamamasını, işsiz kalmasını isteyenlerdir. Türkiye’nin, kendi anadilinde okuma bile bilmeyen ucuz işgücüne ihtiyacı yok. Türkiye’nin aksine, ekonomik sıçrama yapabilmesi için yazılımcı gibi, doktor gibi, tekniker gibi işgüçlerine ihtiyacı var. Biz, onları yurt dışına yolluyoruz. Yerine, kendi anadilinde okuma-yazma bilmeyenleri Türkiye’ye getiriyoruz ve Türk işçisinin elindeki işi alıyoruz. Türk emekçisini aç bırakıyoruz. Türk, askerliğini yapmış, vergisini vermiş, ama sigortasız bırakılıyor. Hastaneye gitse parayı kendisi ödeyecek. Suriyeli hem sigortasız çalışıyor hem de onun sağlık masraflarını biz ödüyoruz. Olacak şey mi ya? Böyle bir vicdansızlık olur mu? Ama oluyor. Neden? Saray rejimi Türkiye’yi böyle yönetiyor, onun için.”

ümit özdağ

“TÜRKMEN VATANDAŞLIK ALAMIYOR, AMA BİRÇOK ARAP ALDI”

Özdağ, sitedeki bir atölyede, Suriye’den gelen Türkmen bir sığınmacı ile sohbet etti. Özdağ, “Arkadaşımız Suriye’den gelmiş ve Türkmen. Yasalara göre, Cumhuriyet yasalarına göre, Türk kültür topluluğu içerisinde olanlar veya Türk soylu olanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alabilirler. Ama almıyor. Türkmen olduğu için kendisi alamamış. Fakat birçok Arap aldı. Onu söyleyince ‘Taraftara daha öncelik veriliyor’ diyor. Evet, meselenin bir boyutu da bu, çok önemli bir boyutu da bu” dedi.

ümit özdağ
ümit özdağ

“BİZ BUNLARLA MÜCADELE ETMEKTE ÇOK ZORLANIYORUZ”

Özdağ’ın ziyaret ettiği Adem Yayla ise “Bu işletmenin sahibiyiz. Biz, Suriyeli çalıştırmıyoruz yıllardır, ama bunlarla mücadele etmek zorundayız şu an. Fiyat olarak çok zorlanıyoruz. Bunlar uygun çalışıyorlar. Fiyatları düşüyor. Çünkü bunlarda vergi yok, sigorta yok, BAĞ-KUR yok. Biz, bunlarla mücadele etmekte çok zorlanıyoruz” diye konuştu.

ümit özdağ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!