Ümit Özdağ: İstanbul’da Büyük Bir Provokasyon Hazırlığına Dair Nokta İstihbarat Aldım

Ümit Özdağ:

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, “İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyeli ve Afgan sığınmacıların başrolünde olduğu provokasyon ve gerginliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özdağ, “İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım. İçişleri Bakanına iletmek istedim ama hala aranmadım. İstanbul’da bu provokasyonlar gerçekleşirse sorumlusu bilgi almayı reddeden İçişleri Bakanı olur” dedi.

“Vatanımızı Kimseyle Paylaşmayacağız”

Özdağ, Ankara’da iki Türk gencinin Suriyeliler tarafından bıçaklandığını, bıçaklanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın görevi, Türk milletinin huzur içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Erdoğan’ın yanlış sığınmacı politikası Türk milletine paraya mal olmaktadır, huzursuzluğa, cana mal olmaktadır. Hiçbir toplum bu kadar büyük bir dış göçü, sonunda felaket olmadan bitiremez. Biz böyle söylerken AK Parti’nin Türklükten nasibini almamış temsilcileri utanmadan ‘Suriyelilerin gitmesini isteyenler önce kendileri gitsinler geldikleri yere.’ diyerek Türk milletini Orta Asya’ya gitmeye davet ediyorlar. Herhalde sizler biz bin sene önce geldiğimizde burada bulduklarımızın kalıntılarısınız. Bin sene önce uğradığınız mağlubiyetin acısını şimdi içten içe Türk milletinden çıkartmak istiyorsunuz. Biz buradayız, Suriyeliler gidecek, Afganlar gidecek, 184 ülkeden gelmiş kaçaklar gidecek, vatanımızı kimseyle paylaşmayacağız.” dedi.

Yaşanan bu olayların planlı şekilde çıkarıldığını açıkladığını belirtti.

Türkiye’nin geleceği noktayı 2011’den bu yana “Bu bizim başımıza bela açacak” diye uyarmasına rağmen yaşananları “Ümit Özdağ provoke etti” demenin “terbiyesizlik değil salaklık” olacağını ifade etti.

Özdağ, “Suriyeli belası dışında şimdide ülkeye Afgan ordusunu sokuyorlar. Gölbaşı’nda 50 kişilik gruplar halinde nizami yürüyüşle geçiyorlar. Bunu biz, siz görüyorsunuz da Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı mı görmüyor. Kamu güvenliği için ağır bir tehdit oluşturacaklar. Türk milleti kendi ülkesinde sığınmacılardan korkar oldu. İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım. İçişleri Bakanına iletmek istedim ama hala aranmadım. İstanbul’da bu provokasyonlar gerçekleşirse sorumlusu bilgi almayı reddeden İçişleri Bakanı olur.” ifadelerini kullandı.

“PROVOKASYON HAZIRLIĞINA DAİR NOKTA İSTİHBARAT ALDIM”

İstanbul için provokasyon istihbaratı aldığını belirten Özdağ, şöyle konuştu:

“Suriyeli belası dışında şimdide ülkeye Afgan ordusunu sokuyorlar. Gölbaşı’nda 50 kişilik gruplar halinde nizami yürüyüşle geçiyorlar. Bunu biz, siz görüyorsunuz da Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı mı görmüyor. Kamu güvenliği için ağır bir tehdit oluşturacaklar. Türk milleti kendi ülkesinde sığınmacılardan korkar oldu. İstanbul’da önümüzdeki günlerde büyük bir provokasyon hazırlığı yapıldığına dair nokta istihbarat bilgi aldım. Hayatımda hiç Süleyman Soylu’yu aramamış olmama rağmen, gece 23.45’te, TBMM’de danışmanım olan hanımefendi İçişleri Bakanlığı Özel Kalemi’ni arayarak görüşme isteğimi iletti. Aldığım istihbaratı paylaşacaktım. İçişleri Bakanına iletmek istedim ama hala aranmadım. İstanbul’da bu provokasyonlar gerçekleşirse sorumlusu bilgi almayı reddeden İçişleri Bakanı olur.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!