Ümit Özdağ, “Hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek”

ümit özdağ
“Hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeli’ye vatandaşlık vermek”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ vatandaşlık verilen sığınmacı sayıları hakkında açıklamalarda bulundu. Son dönemde “halk Mansur Yavaş” diyor şeklinde açıklamalarda bulunan muhalefete “günaydın, yavru kedinin gözü 3 günde açılıyor, sizin gözünüz yeni açıldı” diyerek eleştirdi.

Mehmet Harun Yüksel / Ankara

Ümit Özdağ:

“Türkiye bir seçim zeminine her geçen gün daha hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu seçim zeminine girerken Türk demokrasisi ve Türk devletinin varlık ve birliğini tehlikeye atacak bir gelişme Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en ağır tehdittir. En son Trabzon’da yaptığım basın toplantısında da Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçağın olduğunu devlet resmi belgelerindeki gerçek sayının bu olduğunu paylaşmıştım.”

“Zafer Partisi olarak sayının 10 milyonu aştığını ifade ediyorduk. 6 ay kadar önce sayının aslında 13 milyon olduğunu bir devlet kurumundan öğrenmiştim. Ancak ben bir tek kaynaktan gelen bilgi ile asla açıklama yapmam. 2 değişik kurumdan daha öğrenince Türk kamuoyuyla paylaşım. Türk halkının omuzlarında 13 milyon sığınmacı ve kaçağın oluşturduğu büyük yük var. Bu sayı azalmıyor. Devam eden göçlerle her geçen gün artıyor.

“Sadece 13 milyonun üzerine yenileri eklenmiyor seçimlere doğru ilerlerken her geçen gün daha fazla sığınmacıya ve kaçağa vatandaşlık veriliyor. 22 Temmuz’da Nüfus Müdürlüğü’nün önüne giderek basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Orada, 64 bin 540 Irak vatandaşına, 56 bin 385 İran vatandaşına, 54 bin 327 Afrika ülkelerinden gelen insanlara, 13 bin 327 Pakistan vatandaşına ve 37 bin 813 Afganistan vatandaşına Türk vatandaşlığı verildiğini ifade etmiştim.”

“3 bin 716 Mısır vatandaşı, 14 bin 928 Azerbaycan vatandaşı, 3 bin 821 Özbekistan vatandaşı, 4 bin 782 Türkmenistan vatandaşı, bin 784 Ermenistan vatandaşı, 437 Suudi Arabistan vatandaşı, 613 Ürdün vatandaşına Türk vatandaşlığı verildiğini ifade ettim.”

“Vatandaşlık Genel Müdürlüğü bir yalanlama yayınladı. Ancak geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu benim 1 ay önce açıklamış olduğum vatandaşlık verilen Afgan sayısından bin 481 tane daha fazla Afgana Türk verildiğini açıkladı. Şimdi bu Afganlar Türkiye’de sığınmacı değil. Agfanlar çoğu kaçak.”

Ümit Özdağ, "Hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek"

Kaçaklara da vatandaşlık mı veriyorsunuz?

Hangi hukuki zeminde veriyorsunuz?

Vatandaşlık verdiğiniz Afganların sayısını açıkladınız. Şimdi, 13 bin 327 Pakistanlıya vatandaşlık verdiniz mi vermediniz mi? Bunu açıklayın.

Verdiyseniz ölçütünüz ne?

“Bunlar sınırdan geçip mi gelmişler, kaçaklar mı, Türkiye’de hangi statüde bulunuyorlar da vatandaşlık aldılar?”

“Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı 22 Temmuz 2022 itibariyle 1 milyon 476 bin 368. Bu bir ay önceki rakam. Bu veri de artmıştır.”

“Sadece İstanbul’da 70 aileye vatandaşlık veriliyor. 70 aile derken 7 ya da 8 ile çarpacaksınız. Anne, baba, 5 ya da 6 çocuk. Süleyman Soylu’nun açıkladığı rakamlarda ise 12 bin yetişkin, 90 bin çocuk var. Yani aile başına 1.5 çocuk düşüyor. Ne oldu, bu vatandaşlık verilen Suriyeliler acaba aile büyüklüğü açısından İsviçre standartlarına mı çekildi?”

“Matematik bile sizin yalan söylediğinizi gösteriyor.”

“Vatandaşlığa alınması istenilen yabancıların listeleri ‘istisnai vatandaşlık listesi” olarak yollanırken son gelişmeden vatandaşlık işleri doğrudan Saray’dan verildiğine dair bilgi. Çünkü hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekmiş.”

“Bu seçmen ithali yoluyla Türkiye’de milli iradenin tahrip edilmesidir.” 

“Türkçe bilmeyen seçmenle Türkiye’nin milli iradesini temsil edemezsiniz. “

Ümit Özdağ, "Hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek"

Bu arada seçim sandığı başkanı olarak, üst kurul başkanları olarak atadıklarınızın sizden yana tavır alacağını varsaydığınıza da biliyoruz.

“Zafer Partisi olarak bizim dışımızdaki bütün muhalefeti bu konuda iktidarın yalanlarına ortak olmamaya davet ediyoruz.”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Merak Akşener’i ve diğerlerini iktidarın Türk halkını aldatmak için yapmış olduğu bu oyuna, bu kumpasa dahil olmamaya davet ediyoruz.”

“Seçmen listelerinin nasıl manipüle edileceğine dair bilginin hem Kılıçdaroğlu’na hem Akşener’e ayrıntılı bir şekilde kıdemli bir politikacı ve eski bir Bakan tarafından brifing şeklinde verildiğini biliyorum. Benim vermiş olduğum rakamın dışında bu kişini de “yapmayın, etmeyin 1 milyon 300 bin yabancıya vatandaşlık verdiler” diye Kemal Bey’i ve Meral Hanım’ı uyardığını biliyorum. Buna rağmen eğer susuyorsanız ve bu konuda sorun yok diye açıklama yapıyorsanız kendi seçmeninizi aldatıyorsunuz demektir. Bunu yapmadığınızı ispatlamak için elinizde bir fırsat var”.

“Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın diğer 6’lı masada oturan liderler sizi tekrar sağduyuya Türk milletinin egemenlik haklarını savunmaya bu vatandaşlık verilerek Türkiye’de milli iradeyi tahrip etme çalışmasına karşı cephe almaya ve artık altın gününe dönüşen 6’lı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp Mansur Yavaş’ı aday göstermeye davet ediyorum.”

Ümit Özdağ, "Hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek"

“Türk milleti yoruldu. Türk milleti kazasız belasız herhangi bir sıkıntı çıkmadan Erdoğan sonrasında parlamenter demokrasiye dönmeyi arzu ediyor. Ekonomik krizin baskısı altında insanlar aç ve bilaç büyük bir çöküşün beraberinde getirdiği olağanüstü bir kızgınlığı yaşıyorlar.”

“Sokaklar, çarşılar, pazarlar alev alevler. Bu kadar ağır bir toplumsal bunalım yaşanırken yapılması gereken şey insanları umutsuzluğa ve umutsuzlukla beraber kontrol dışı muhalefete sevk edecek psikolojik altyapılara hazırlamak değil aksine insanlara değişimin umudunu verebilmektir.”

“Bu doğrultuda biz Nisan ayında yapmış olduğumuz teklifi tekrarlıyoruz. Sayın Mansur Yavaş’ın arkasındaki destek Nisan’dan bu yana daha artmıştır. Bizim aylar önce gördüğümüzü şimdi 6’lı masanın diğer siyasetçileri de televizyonlarda “sahada Mansur bey görülüyor” diye ifade etmeye başladılar.”

Günaydın, yeni mi uyandınız? Sabahı şerifleriniz hayrolsun…

“Kedi yavrusunun gözü üç günde açılıyor. Gözünüz yavaş yavaş açılmaya başladı. Göz açılması il başkanlarından genel başkanlara sıçrasa ne güzel olacak.”

“Mesele ne yazık ki olağanüstü ciddi önemli. Türkiye’nin geleceğinin karanlık süreçlere terkedilmemesi, ülkemizin istilasının durdurulması, milli irademizin sakatlanmasının engellenmesi için biz Zafer Partisi olarak şu ana kadar milli iradeyi temsil eden politikalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz ve Türk siyasetinin önünü açmak için gereken her hamleyi diğer partiler hazır olmadan hazır olduğumuzu da değerli Türk kamuoyuyla paylaşacağız. ”

Ümit Özdağ, "Hedef seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!