Ümit Özdağ: “Gaziantep’in %25’i Suriyeli”

GRT’ye demeç veren Prof. Dr. Ümit Özdağ, AK Parti’nin izlediği politikalar sonucu Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu ağır ekonomik yüke değindi. 

TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA

Yaşanan olaylarla ilgili halka itidal çağrısı yapan Özdağ, konuyla ilgili ders vermek için 31 Mart’taki yerel seçimlerin beklenmesini tavsiye etti.

Türkiye’nin 6 milyon 200 bin sığınmacıyla, “dünyada en çok sığınmacı bulunan ülke” olduğunu vurgulayan Özdağ, konuyla ilgili rakamları da paylaştı. Özdağ, “Kayıtlı 3 milyon Suriyeli sığınmacının 1 milyon 600 bini Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay’da yaşıyor.” dedi.

ÖZDAĞ: “GAZİANTEP NÜFUSUNUN %25'İ SURİYELİ”

Gaziantep nüfusunun %25’ini Suriyeli sığınmacıların oluşturduğunu belirten Özdağ, kayıt dışı nüfusun da eklendiğinde oranın %30’lara dayandığını da ekledi.  

Son olarak, Suriyeli sığınmacılar için 2011 yılından itibaren harcanan rakamın 40 milyar dolar olduğunu söyleyen Özdağ, harcamaların sonunun gelmediğini belirterek, “Suriyelilerin sayısı azalmıyor,artmaya devam ediyor.” dedi. Özdağ, bölgede Suriyeli sığınmacılar ve bölge halkı arasında yaşanan gerilimlerle ilgili de itidal çağrısında bulundu. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!