Ümit Özdağ, Filistin ve İsrail arasındaki savaş hakkında açıklama yaptı

Ümit Özdağ
Ümit Özdağ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Filistin ve İsrail arasında yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Hükümete çağrı yapan Ümit Özdağ, “Umarız Ankara, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta izlediği yolun bir benzerini burada da bulur. Türkiye’yi Ortadoğu’da etkin kılan taraf değil hakem olmaktır.” dedi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ayrıca şu sözleri gündem oldu: “Filistin Kurtuluş Örgütü ve Hamas, Kıbrıs’ta KKTC’yi haklı bulup destekleyip tanıyıncaya kadar-(Rumlar’ı destekliyorlar), sözde Ermeni soykırımı iddialarını reddedinceye kadar-(Ermeni soykırım yalanını destekliyorlar) Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıları kınayıncaya, (FKÖ açık şekilde Pekin’i destekledi) Doğu Akdeniz’de Rum-Yunan tezlerinden desteğini geri çekene, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği operasyonlara Arap liginde yapılan kınamalara karşı çıkana kadar-(Hamas karşı çıktı) Zafer Partisi’nden kimse karşılıksız Filistin destekçiliği beklemesin. Zafer Partisi, kardeşlerini desteklemeyen Filistinlileri “kardeş diyerek” desteklemez. Ortadoğu’da barış 400 sene Türk kanı dökülerek ayakta tutuldu. 400 sene sonunda bir kez Araplardan Halife sancağı altında kan desteği istedik, onda da istisnalar dışında yalnız bırakıldık. Kudüs’ü Türk Milleti’nden alan ordu İngiliz ordusu ile Arap milislerin karışımı idi.”

 

Ümit Özdağ’ın paylaşımı:

 

Filistin Kurtuluş Örgütü ve Hamas, Kıbrıs’ta KKTC’yi haklı bulup destekleyip tanıyıncaya kadar-(Rumlar’ı destekliyorlar), sözde Ermeni soykırımı iddialarını reddedinceye kadar-(Ermeni soykırım yalanını destekliyorlar) Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskıları kınayıncaya, (FKÖ açık şekilde Pekin’i destekledi) Doğu Akdeniz’de Rum-Yunan tezlerinden desteğini geri çekene, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği operasyonlara Arap liginde yapılan kınamalara karşı çıkana kadar-(Hamas karşı çıktı) Zafer Partisi’nden kimse karşılıksız Filistin destekçiliği beklemesin. Zafer Partisi, kardeşlerini desteklemeyen Filistinlileri “kardeş diyerek” desteklemez. Ortadoğu’da barış 400 sene Türk kanı dökülerek ayakta tutuldu. 400 sene sonunda bir kez Araplardan Halife sancağı altında kan desteği istedik, onda da istisnalar dışında yalnız bırakıldık. Kudüs’ü Türk Milleti’nden alan ordu İngiliz ordusu ile Arap milislerin karışımı idi. Bu noktada söylenmesi gereken bir başka husus ise Hamas’ın İsrail’e saldırısı stratejik olarak mesela Kanada’nın ABD’ye vereceği zarar kadar zarar veremez. Ancak İsrail bu saldırıdan istifade ederek bütün Gazze şeridini uzun zamandan buyana hiç almadığı ölçüde ABD+AB desteği alarak sindire sindire ezecektir. Türkiye’nin bu aşamada yapabileceği en doğru şey itidalli konum alarak Gazze halkının en az zarar görmesini sağlayacak, HAMAS’ı sadece İran’ın kollarına teslim etmeyecek şekilde iki tarafında kabul edeceği uzlaştırıcı olmaktır. Umarız Ankara, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta izlediği yolun bir benzerini burada da bulur. Türkiye’yi Ortadoğu’da etkin kılan taraf değil hakem olmaktır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!