Ümit Özdağ; “Bugün Osmanlı diyenler, Osmanlı için tavuk bile kesmediler Atatürk kanını akıttı.”

Ümit Özdağ; “Bugün Osmanlı diyenler, Osmanlı için tavuk bile kesmediler Atatürk kanını akıttı.”

İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün gece Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına konuk oldu.

Yeni kuracağı partinin çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Özdağ, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği üzerine inşa edilen partinin 2023’e atıfla 223 kurucudan oluşacağını, kadın ve gençlerin ön planda olacağı partide birçok büyükşehirde il başkanlarının kadın olacağını, divanda Türkiye’ye rol model olacak gençlere yer verileceğini belirtti. Ümit Özdağ aynı zamanda siyasette, bürokrasi ve akademide büyük bir deneyimi temsil eden isimlerin de yer alacağını dile getirdi.

Özdağ, parti çalışmalarına ilişkin, “Ankara ve İstanbul da çalışmalar yürüyor. Ayrıca arkadaşlarımız Anadolu da gezilere başladılar. Bu ziyaretlerde Anadolu teşkilatlarının örgütlenmesi çalışmaları yapılıyor.

Bir müddet sonra, Ankara’dan Seyit Yücel, İsmail Koncuk ve Ali Çolak gibi arkadaşlarımız birlikte Türkiye’yi dolaşmaya başlayacağız.” açıklaması yaptı.

“Önemli olan paranın verdiği sıcaklık değil kalbinizdeki gücün verdiği sıcaklık.”

Ümit Özdağ, mali kaynak ile ilgili sorulara ilişkin; “Rahmetli babamın, Türkeş’in ve Mustafa Kaplan’ın, CKMP-MHP ilk genel binasında kışın yakıt parası olmadığı için palto ile çalıştıklarına bir çocuk olarak şahit oldum. Önemli olan paranın verdiği sıcaklık değil kalbinizdeki gücün verdiği sıcaklık.” Şeklinde cevap verdi.

“Cumhuriyetin kuruluş felsefi ile sorunu olmayanlar daha önce hangi partide olurlarsa olsun bu partide yeni bir mücadelenin içinde olacaklar.”

Özdağ, ayrıca partide Türk dünyasından Türk vatandaşı olan temsilcilerin de bulunacağını, birinci mecliste olduğu gibi, bütün vatanseverleri Atatürk çizgisinde “ Ne mutlu Türküm diyene!” esası zemininde toplayan bir parti kurduklarını dile getirdi.

Atatürk kabartmasının Devlet madalyasından kaldırılması

Özdağ, “Bugün Osmanlı diyenler, Osmanlı için tavuk bile kesmediler Atatürk kanını akıttı. Hem de gönüllü, hem Mısır üzerinden gibi bir biçimde. Madalyadan çıkarttıkları Atatürk kim? Düşünün genç bir subaysınız, ülkenizin bir kısmı işgal altına alınıyor. Oraya bir avuç subay gidiyor, Libya’dan bahsediyorum. Gönüllü savaşıyor.

Hakimlere soruyorum ; ( Venizelos fotoğrafı göstererek) bu fotoğrafı mı madalyaya koymak isterler acaba? Çok ayıp bu hakimler milli vicdanda hiçbir zaman aklanamazlar.”.

Danıştay’ın Andımız’ı kaldırılması kararı ile ilgili Ümit Özdağ; “ Cumhuriyetin Orhun Abideleridir. Orhun Abideleri taştandır ama önemli olan o metinde Türk milletine yapılan sesleniştir.” ifadelerini kullandı.

“Eğitim sistemi düzelecek; Andımız geri gelecek.”

Özdağ,Zaten tahrip olan kalitesi düşen bir eğitim sistemi Türkiye bunları aşacak; Andımızı da tekrar okuyacak daha yetkin eğitime geçecek.

İmam hatip okullarımız da olmalı, fen liselerimiz de olmalı. Hangisi olursa olsun şu cep telefonlarını üreten bilgilerin verildiği okullar olmalı. Yoksa siz, normal okulda okusanız ne imam hatip okulunda okusanız ne!”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!