Ümit Özdağ: “Biz Milli Muhalefetiz, Sarı Muhalefeti Eleştiririz!”

Ümit Özdağ:

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Veryansın Tv’nin yayınına konuk oldu. Gündeme dair önemli soruları cevaplandıran Özdağ, iktidarı ve muhalefeti de eleştirdi. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Veryansın TV’de Erdem Atay’ın sorularını cevapladı.

Ümit Özdağ, Erdem Atay’ın sorduğu İktidar olacağınızı düşünüyor musunuz? ve Erken seçim konuşulurken Cumhurbaşkanı adayınız kim?  sorularına,

“Biz kurulalı 3 ay olmadı daha ve bu üç ayı doldurmamış parti 44 ilde örgütlenmesini gerçekleştirdi. Üstelik bunu da büyük bir medya ambargosuna rağmen gerçekleştirdi.” yanıtını verdi.

Özdağ sonra Zafer Partisi’ne uygulanan medya ambargosunun nedeni ile ilgili de konuştu.

Niye medya ambargo uyguluyor?

“Çünkü biz hem Cumhur İttifakı’na hem de Millet İttifakı’na ağır eleştiriler yapıyoruz. Bazen, ‘Muhalefet, muhalefeti eleştirir mi ?’  diyorlar. ‘Biz Milli Muhalefetiz, Sarı Muhalefeti Eleştiririz’. Muhalefet olunca yanlış yapmıyor musunuz? Muhalefet olunca her şeyden azade mi oluyorsunuz? Siz sarı muhalefet olduğunuz için Erdoğan bunca zamandan beri iktidar.

Düşünün, Batı’da bir ülkeye yüzde bir mülteci geldiği zaman ekonomi kötü olmasa bile iktidardaki partinin oyları %1,5 düşüyor. Bu bir siyaset bilimi verisi. Türkiye’de nüfusun %10’u sığınmacı ve kaçaklardan oluşuyor. Ve Sarı Muhalefet bunu ağzına almıyor. Halkın %90’ı bunlar gitsin diyor, bunu dile getirmiyor. 2021 sonuna kadar 90.8 milyar dolar Suriyeliler için para harcanmış. Sarı Muhalefet bunun hesabını sormuyor.

Biz Suriyelileri diğer sığınmacıları vatanlarına yollayacağız, Anadolu Kalesi Projesi ile tarihin en kısa zamanda en büyük geriye dönüş sürecini gerçekleştireceğiz. 1 sene içinde hepsi geri dönecekler dediğimiz zaman bize biraz da ekonomiden bahsedin diyorlar. Bu bahsettiğimiz ekonomi değil mi ?

90.8 milyar dolar para Türk halkının cebinden çıktı. Milli Savunma Bakanı  geçtiğimiz günlerde 9 milyon Suriyeli ‘ye bakıyoruz dedi. Kim bakıyor Milli Savunma Bakanı mı? Türk Milleti’nin cebinden çıkıyor bu para. Türk insanı harap ve bitap düşmüş durumdayken ve ucuz ekmek kuyruklarında saatlerce beklerken Devlet Malzeme Ofisi’nin yüzlerce tırı her gün parasını Türk Halkı’nın ödediği un çuvallarını Suriye’nin kuzeyine yolluyor. ”

Özdağ, yayında Türkiye’nin baktığı 9 milyon Suriyeli ile ilgili rakamsal veriyi de açıkladı.

Özdağ’ın yayında açıkladığı Suriyeli nüfusu

Türkiye’de Kayıtlı Sığınmacı: 3.9 Milyon

Kayıtsız Yaşayan Suriyeliler: 1.5 Milyon

Türkiye’de Yaşayan Toplam Nüfus: 5.4 Milyon

Fırat Kalkanı & Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde Yaşayan Nüfus : 2.3 Milyon

İdlib’de Yaşayan Nüfus: 2.9 Milyon

Türkiye’nin Baktığı Toplam Nüfus: 10.6 Milyon

Beşar Esad’ın Kontrol Ettiği Bölgede Yaşayan Kişi Sayısı : 9-10 Milyon

 

Türkiye’nin Suriyeliler için 90.8 Milyar dolar harcadığını belirten Özdağ, Türkiye’nin 10 yıllık cari açığının 140 milyar dolar olduğunu belirtti.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!