Türk Milliyetçiliği bu topraklarda kurduğumuz son bağımsız devletin temel hareket noktasıdır ve yapılan tüm anayasaların -eksik/kusurlu yanları bir tarafa- tamamında hâkim ruhtur. Bu ruhtan rahatsız olanlar, yüzyıl öncesinin intikamının peşindeler. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Türk Milliyetçiliği karşısında mağlup olmuş akımların torunları, Türkiye Cumhuriyetinden yalnızca hukuki ve siyasi değil aynı zamanda sosyal hâkimiyeti olan Türk Milliyetçiliğini söküp atmak için toplumun sosyal yapısını bozarak devletin ikinci(!) kuruluşunun peşinde koşuyorlar. Bu kavga ve savaş yalnızca siyasi bir mücadeleden ibaret olmayıp fikir sistemlerinin cephesi beyinler olan amansız topyekûn savaşıdır.
Türkiye’de siyaset senaristleri bir tarafta milli duygulardan zayıflatılmış muhafazakâr/ maneviyatçı bir kanat, diğer tarafta manevi duyguları zayıflatılmış milli bir kanat oluşturma arayışındalar. Bu nedenle koca bir kütüğü baltayla yarmanın mümkün olmadığı durumlarda kama çakarak ortasından yarıldığı gibi Ülkücü Hareketi yarma çabasındalar ve bu çaba sürecektir. Bunu önlemenin yolu bu çabalara sağlam cevaplar vermektir. Bu sağlam cevaplarda ancak Türk Milliyetçiliği fikrini sistemli düşünebilen kafalara ait ağızlardan çıkacaktır. Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi eğitimine ve doktriner düşünce yeteneğine sahip bireylerin sayısını arttırmak aynı zamanda milli direnç yüzeyi arttırmak dolayısı ile de milletin üzerindeki dönüşüm basıncını azaltmak demektir.
Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi
Türk Milletini sevmek Türk Milliyetçiliğinin temelidir. Bir milleti sevmek milliyetçilik için gerek şarttır ancak yeter şart değildir. Her Türk Milletini sever fakat Türk Milliyetçilerinin bundan bir farkı vardır. O fark ise Türk Milletine duydukları aşkı ve inancı bir sistem çerçevesinde siyasal düşünce ve programa dönüştürerek hareket ve eylemlerinin temel ekseni yapmalarıdır. Türk Milliyetçiliğinin siyasal programı 9 Işık Doktrinidir ve bu program doğrultusunda Türk Milliyetçiliğinin gayesine ulaşma arzusunu taşıyanların oluşturduğu yapıda Ülkücü Harekettir. Türk Milliyetçiliğinin gayesi; Türk Milletinin bekasıdır. Türk Milleti’nin varlığını ebediyete kadar yaşatmak için, Türk Milleti’ni mutlu ve güçlü kılmak için, Türk Milleti’nin genlerine işlenmiş Cihan Hâkimiyeti ve Turan’a ulaşmak için fikir üreten ve bunları uygulayanlar da Türk Milliyetçisidir.
‘Beka Tacı’
Beka deyince sokağı teröristlere karşı kontrol altına alma düzeni hakim kılmayı anlıyorlar. Bekayı devletin sınır güvenliği olarak anlamak eski hekimlik anlayışı gibidir. Eskiden hekimlik bir hastalığı tedavi etmek olarak anlaşılırken yeni algıda arzulanan sağlıklı bir bünyedir ancak bunun sağlanamadığı durumlarda tedavi yöntemleri uygulamaktır. Türk Milliyetçiliğinin ‘Beka Tacı’nı hep yanlış konumlandırdığımızdandır ki mücadeleyi düşman algısı üzerine inşa ediyoruz. Ömer Lütfi Mete’nin; ‘insanların barışta da MHP’yi tercih etmelerini sağlayacak açılımlar’ yaklaşımını siyasal alandan genişleterek Türk Milliyetçiliğinin özünde barışta fikri mücadele esaslı bir hareket olduğunu ortaya koymak gerekir. Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasının fiilidir bu mücadele. Eğer “beka tacını” Türk Milletinin değerlerinin yüceltilmesi olarak doğru konumlandırırsak Bandırma Vapuruna binecek ne ‘Mustafa Kemal’ ararız, nede koşulsuz tereddütsüz onunla yolculuk yapacak yiğitler… O vapurun İstanbul’dan Samsun’a hareket etmesine hiç ihtiyaç duyurmamaktır, fikri mücadele…
Matematik, fizik, kimya, yer bilimleri gibi farklı bilim dalları sistemli olarak bir araya getirildiğinde İnşaat Mühendisliğini oluşturur. Ancak ayrı ayrı bu bilim dallarında uzman olmak mühendislik sistemi olmadan yapı analizi yapmamıza yetmez. Türk Milliyetçiliği fikri bir ilim değildir ancak ilmi metod kabul eden bir sisteme sahiptir. Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi hayatın her safhasında bilgiyi Türk Milletinin bekası için derleyen bir yapıdır. Bu özelliği ile Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi yanlış anlaşıldığı gibi 9 Işık doktrini yerine edilen/edilecek değil aksine 9 Işık’la bütünleşik bir düşünce yapısıdır. Bunun için Fikir sisteminin unsurları ile 9 Işık’ın ilke ve ruhunu iyi anlamak gerekir.
Ülkücü Hareket, özünü iyi kavrayıp yeni yüzyılı yazmaya çok hızlı bir hamle ile başlamalıdır…