Ülkücüler Referandumda Nasıl Davranacaklar?

 

16 Nisan tarihi yaklaştıkça özellikle televizyon ve gazetelerde ve sosyal medyada ülkücülerin nasıl davranabileceği üzerine yorumlar yapılıyor. Bazıları yorum yapıyor görünerek doğrudan yönlendirme yapıyor. Başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği gündeme gelmeden önce ülkücülerle hiçbir irtibatı olmayan, ülkücüleri şiddetle kötüleyen yazar çizerlerin ülkücülerle ilgili söz söyleme hakkı olduğu kadar, elbette 40 küsur yıllık ülkücü olarak bizim de söz  söyleme hakkımız vardır. Bu yazımda ülkücüler “EVET” der, ya da “HAYIR” der gibi yönlendirme yapmak yerine, ülkücülerin vereceği oyu kararlaştırırken hangi ilkelere önem verecekleri, hangi sebeplere dayanacakları vs. konularda söz söylemek istiyorum.

  • Ülkücüler vatansever insanlardır. Bu sözüme “Sadece ülkücüler değil, herkes vatanseverdir.” cümlesiyle itiraz edenler olabilir. Herkesin vatansever olabileceği tezine itiraz etmem. Ancak, şunu tüm varlığımla iddia ederim: Ülkücüler, bu toplumun vatanseverlik duygusu en yüksek bölümünü oluşturmaktadırlar. Bu sebeple, ülkücüler, vatan ve milletin menfaatini gözeterek oy vereceklerdir.
  • Ülkücüler onurlu insanlardır. Ülkücüler, kendi varlıklarına, kişiliklerine saygı duydukları gibi başkalarının  varlığına ve kişiliğine saygı duyarlar.  Bu sebeple ülkücüler, daha düne kadar kendilerine küfreden, hakaret eden çevrelerin maksatlı övgülerine göre değil, akıl ve vicdanlarına göre oy vereceklerdir.
  • Ülkücüler onurlu insanlar oldukları için hiçbir dayatmayı kabul etmezler. Bu sebeple   parti içinden ve dışından yapılan dayatmaları şiddetle reddederek özgür iradeleriyle oy vereceklerdir.
  • Ülkücüler lidere ve teşkilata bağlıdırlar. Ancak, bu bağlılık körükörüne bir bağlılık olmayıp fikir ve ilkeler  çerçevesinde bir bağlılıktır. Lider ve teşkilat önceden savunduğu fikir ve ilkelere bağlı ise ülkücüler, liderlerine ve teşkilatına bağlı olarak davranırlar. Lider, daha dün söylediğini bugün inkar ediyor ve bunun sebebini izah edemiyorsa ülkücüler lidere körükörüne bağlı olarak kendilerini ve memleketi ateşe atmak zorunda değildirler. Bu sebeple ülkücüler,  eskiden  beri inandıkları, savunageldikleri   fikir ve ilkeleri doğrultusunda oy vereceklerdir.
  • Ülkücüler vicdanlı insanlardır.  Haksızlıkları onaylamazlar. Haksızlık   karşısında susmazlar. Aksine haksızlık, yolsuzluk karşısında seslerini yükseltirler. Haksızlık-yolsuzlukla bizzat mücadele ettikleri gibi  başkalarının haksızlıkla-yolsuzlukla mücadele etmesine yardımcı olurlar. Bu sebeplerle ülkücüler, bu ölçüleri de gözönünde tutarak oy vereceklerdir.
  • Ülkücüler karakter sahibi insanlardır, başkalarını taklit etmezler.  Salt başkaları beğensin diye inanmadığı hususlarda inanıyor görünmezler, onaylamadıkları, içlerine sindiremedikleri kararları salt başkalarına yaranmak için savunmazlar. Asla başkalarına yalakalık yapmazlar.  Baskılar karşısında eğilmezler, hele hele makam, mevki ve menfaat için kesinlikle kişiliklerinden, ahlaki değerlerinden taviz vermezler. Bu sebeplerle ülkücüler, inançlarının, ideallerinin ve değerlerinin gösterdiği yönde oy vereceklerdir.

Ülkücüleri iyi tanıdığım için nasıl davranacakları konusunda doğru açıklamalar yapabildiğimi sanıyorum. Bu referandumun kaderini ülkücülerin verecekleri oylar tayin edecektir. Ülkücüler vatan ve millet konusunda çok hassas oldukları için verecekleri oyların doğru yönde olacağına, vatanımıza ve milletimize hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyorum.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!