Ülkücü Hareketin ilk marşlarının bestecisi vefat etti

Ülkücü Hareketin ilk marşlarının bestecisi vefat etti

10 Ekim 1936 tarihinde Tekirdağ’da doğan Bahri Yüzlüer’in babası Rahmi Bey, bugün sınırlarımızın dışında kalan Üsküp’te, Dernek adıyla anılan bir aileden ve Birinci Dünya Harbinde Irak cephesinde savaşan Osmancık Taburu gazilerindendir. Annesi Huriye Hanım Tekirdağ ili Evciler köyünden çiftçi bir ailenin kızıdır.

Bahri Yüzlüer, ilk musiki bilgilerini, İsmet Alpaslan ve Feriha Tunceli’den aldı. İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Müziği Bölümünden 1965’te mezun oldu. Altı yıllık eğitim süresinde Şefik Gürmeriç, Nevzad Atlığ, Münir Nureddin Selçuk, Süheylâ Altmışdört, Melâhat Pars, Naime Batanay, Halil Bedii Yönetken, Muazzam Sepetçioğlu, Mustafa Nâfiz Irmak ve Dürdâne Altan gibi hocaların öğrencisi oldu.

Bir süre İş Bankası’nda memur olarak çalışan Bahri Yüzlüer, hocası Nevzad Atlığ’ın davetiyle Devlet Korosu kadrosuna katıldı. Devlet Korosu’ndan 10 Ekim 2001’de emekliye ayrıldı.

1960’lı yıllardan itibaren marşlar besteledi. Güfteleri A. Korkut Akbaş ve Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’na ait olan “Bozkurtların Türküsü” ve ‘Malazgirt”; şiiri Dilâver Cebeci’ye ait olan “20. Zırhlı Tugay” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” marşlarının bestekârıdır. Eserlerinden bazıları Mehter repertuvarındadır.

Bahri Yüzlüer’in eşi Mehlika Yüzlüer de, 15 gün önce vefat etmişti.

Arzu ve Aslı adlarında iki kız çocuk babası ve iki torun dedesi olan Yüzlüer, 1971 yılında, Malazgirt Zaferi’nin 900’üncü yıldönümü dolayısıyla Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun yazdığı Malazgirt şiirini marş olarak bestelemiş ve Alparslan Türkeş ve milliyetçi gençlerle Malazgirt’e giderek buradaki törenlerde marşın ilk defa okunmasını sağlamıştı. Milliyetçi camiada sevilen ve sayılan ve ilerlEReyen yaşına rağmen heyecanını hiç kaybetmeyen bir kişi olan Bahri Yüzlüer’e Allah’tan rahmet diliyoruz.-

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!