Ülkemize Kaçak Girmeye Çalışan Suriyelilerin Sınır Bölgesini Kaydedip Dalga Geçtiği Görüntüler Gündemde

featured

Türkiye’ye kaçak yollarla girmeye çalışan Suriyeliler’in kaydedip paylaştığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Ülkemizin sınır bölgesini gözlemleyen kaçak göçmenlerin bu görüntüleri dalga geçerek paylaşması da tepki topladı.

Türkiye, son yıllarda dünya genelinde en geniş sığınmacı nüfusunu barındıran bir ülke konumuna geldi

Artan Suriyeli sığınmacı sayısı ile birlikte, gıda ve konut maliyetleri de ciddi bir yükselişe geçti.

Bu durum, ülkenin ekonomik dengelerini etkileyerek, yaşam standartlarında belirgin bir değişikliğe yol açtı. Sığınmacıların yoğun olduğu bölgelerde, bu etki daha belirgin bir şekilde hissediliyor.

Diğer yandan Suriye’den Türkiye’ye gelen kaçak göçmenler sınırı ellerini kollarını sallayarak geçtikleri görüntüleri sosyal medyaya servis etmeye devam ediyor.

Başıboş Kaçak Sorunu adlı Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde sınırdan kaçak yollarla geçmeye çalışan Suriyelilerin sınır bölgemizi gözlemleyip, dalga geçtikleri görüldü.

Daha önce de Suriye’den Türkiye’ye gelmeye karar veren 100 sığınmacı bir zamanlar “Bu sınırdan kuş bile geçemez” diyerek övündüğümüz sınırı ellerini kolları sallayarak geçmişlerdi.

İşte o görüntüler:

“Sınırlara daha çok kalekol yapılmalı.”

“Bunlar ne müslüman ne de mazlum. Devletimiz ya sabrediyor ya da bildiği bir şey var.”

“Suriyede savaş var. Bu insanları o kaos ortamına nasıl bırakalım. Bizim kapımız bütün Suriyeli kardeşlerimize açıktır.”

“Sınırın da sadece farkında olmadan fotoğraf çektiğin bir ülke anında gözaltı yapıyor. Bizim sınırlarla dalga geçiliyor. Parasını peşin alıp, ülke de tutma sözü verilince durum bundan öteye geçemiyor tabii”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!