Ukrayna-Rusya Arasında Savaş Tehdidi Belirginleşiyor

Ukrayna-Rusya Arasında Savaş Tehdidi Belirginleşiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky Salı akşamı halkına seslenerek vatandaşları savaş olasılığı konusunda uyardı. Doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’e seslenerek geri çekilmeye çağırdı ve bir araya gelmeyi teklif etti.

2019 yılında Doğu Ukrayna’daki çatışmayı sona erdirme vaadiyle seçilmiş eski bir komedyen olan Bay Zelensky’nin videoya kaydedilmiş olağandışı ciddi görünümü, Ukrayna’nın Rusya ile tam teşekküllü bir savaş olasılığına hazır olduğunun en açık işaretiydi. Moskova’nın Ukrayna sınırında asker biriktirmesinin “tırmanış için tüm ön koşulları” yarattığını söyledi.

Zelensky, “Ukrayna savaş istiyor mu? Hayır. Bunun için hazır mı? Evet. Prensibimiz basit: Ukrayna önce bir savaş başlatmaz, ancak Ukrayna her zaman son adama dayanır.” İfadelerini kullandı.

Sayın Zelensky’nin konuşmasının, Çarşamba günü Rusya Lideri Putin’in yıllık konuşmasının arifesinde gelmesi tesadüf değil gibi.,

Zelensky, doğrudan Putin ile konuşarak Ukraynaca’dan Rusça’ya geçti. Putin’in Rus kuvvetlerinin Ukrayna’da yalnızca doğudaki Rusça konuşan nüfus tehdit edilirse kullanılacağı yönündeki iddiasını reddetti ve Donbas bölgesinde, savaştan zarar gören doğu bölgesinde bir zirve önerdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!