Ukrayna Krizi, ABD, Çin ve Rusya’nın Süper Güç Kalma Savaşına Dönüşebilir!

Ukrayna Krizi, ABD, Çin ve Rusya’nın Süper Güç Kalma Savaşına Dönüşebilir!

Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sedat Timurbir açıklama yaparak,“Ukrayna krizinin perde arkasında, ABD’nin Çin ve Rusya’ya karşı ‘dünyanın süper gücü benim’ iddiasını sürdürmek olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=Y7vj8qSlWdM

Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı E. Kurmay Albay Sedat Timur yaptığı açıklamada, Çin’in hem ekonomik hem de askeri olarak ABD’yi geçerek, dünyanın yeni süper gücü olmasının, ABD’yi yeniden gücünü kanıtlama noktasına getirdiğini belirterek, “Ukrayna Krizi, görünüşte Ukrayna ve Rusya arasında bir sorun gibi görünse de aslında Rusya’ya meydan okuyarak, dünyanın süper gücü olduğunu Çin’e ve dünyaya kanıtlamaktır” şeklinde konuştu.

Sedat Timur, Ukrayna Krizi’nin sebep olabileceği muhtemel bir savaşta ise Türkiye’nin tarafsız kalmasının önemine değinerek, “Eğer Türkiye, bu süper güçler mücadelesinin bir parçası olmaya heveslenirse, çıkabilecek muhtemel bir savaş, Türkiye’ye de sıçrayabilir. Türkiye, 2. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi tarafsızlığını korumalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!