UEFA, Almanya – Macaristan Maçında Stadyumun Gökkuşağı Renkleriyle Işıklandırılmasına İzin Vermedi

UEFA, Almanya - Macaristan Maçında Stadyumun Gökkuşağı Renkleriyle Işıklandırılmasına İzin Vermedi

UEFA, “siyasi bağlamı” olması gerekçesiyle Almanya-Macaristan maçı sırasında Münih Stadı’nın LGBTİ+ bireylerinin sembolü olan gökkuşağı renkleri ile ışıklandırılmasına izin vermedi. Açıklamada, talebin Macaristan’da onanan LGBTİ karşıtı yasanın onanmasından sonra geldiği belirtilerek siyasi bağlamı nedeniyle reddedildiği belirtildi.

Allianz Arena’nın LGBTİ’lerle dayanışma ve ayrımcılığı protesto amacıyla gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılması talebinde bulundu.
“UEFA, tüzüğü ile siyasi ve dini açıdan tarafsız bir organizasyondur” açıklaması yapan UEFA ise söz konusu talebin siyasi bağlamı olduğunu ve bu yüzden Reiter’in talebini reddettiklerini açıkladı.

UEFA’nın yasak kararı sonrası Almanya’da diğer kentlerdeki futbol kulüpleri harekete geçti. Çarşamba günü oynanacak Almanya-Macaristan maçı sırasında Köln ve Frankfurt am Main’daki stadların gökkuşağı renkleri ile ışıklandırılması planlanıyor. Frankfurt kulübü yöneticisi Axel Hellmann Twitter’den yaptığı açıklamada, “Münih’in çarşamba günü ışıklandırılmasına izin verilmiyorsa o zaman diğer stadları renklendirmeliyiz” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!