Üçüncü kez cumhurbaşkan seçilen Xi Jinjing ne gibi açıklamalar yaptı?

featured

Xi’nin konuşmasında öne çıkanlar nelerdi?

“Halk kalbimin en önemli konumunda”

3. kez Çin Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki ilk konuşmasını yapan Xi, öncelikle ÇUHM ve tüm etnik gruplardan halkın kendisine beslediği güven nedeniyle teşekkür etti.

Xi,  “Halkın bana olan güveni, ilerlemem için en büyük motivasyon ve aynı zamanda omuzlarımda ağır bir sorumluluktur. Anayasanın bana verdiği görev ve sorumlulukları sadakatle yerine getireceğim, ülkenin ihtiyaçlarını görev bileceğim. Halkın çıkarlarına sadık kalacağım. Görevlerimi tüm gücümle yerine getireceğim. ÇUHM’nin temsilcileri ve ülkedeki tüm etnik gruplara mensup vatandaşların büyük güvenini asla boşa çıkarmayacağım.” diye konuştu.

Xi Jinping, toplumun tabanında ÇKP’nin köy sekreterliği yapmıştı. Daha sonra ilçe Parti sekreterliği ve eyalet Parti sekreterliğinden cumhurbaşkanlığa kadar, Xi hep “halktan gelme, halk için çalışma ve halka dayanma” olarak özetlenebilecek yönetim kavrayışına sadık kalmıştır.

Çin Cumhurbaşkanı olarak seçildikten sonra Xi, “Halk bana böyle bir görev verdi. Ben de her zaman halkı kalbimin en önemli konumuna koyacağım.” dedi.

Mart 2019’da İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico, ülkeyi ziyaret eden Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e “Çin Cumhurbaşkanı seçildiğinizde nasıl hissettiniz?” diye sordu. Xi, “Bu kadar dev bir ülkeyiz, üzerime büyük sorumluluklar ve çetin görevler düştü. Halkın iyiliği için kendi iyiliğimi bir kenara bırakacağım.” ifadelerini kulllandı.

 “Ulusal kalkınmada bayrağı teslim aldık”

Xi Jinping’in konuşmasında, güçlü bir tarihsel sorumluluk duygusu da yasnıtıldı. ÇKP liderliğindeki Çin halkının zorlu mücadelesini hatırlatan Xi, “ Çin halkı, ÇKP önderliğinde, yaklaşık yüz yıllık çabalardan sonra nihayet kendi kaderinin sahibi oldu. Çin ulusu ayağa kalkıp zenginleşme sürecinden güçlenme sürecine girdi. Çin ulusunun büyük yükselişi, geri dönüşü olmayan bir tarihsel sürece girdi.”dedi.

ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nde ortaya koyulan kalkınma hedeflerine göre, bu yüzyılın ortalarında Çin’in kapsamlı bir şekilde büyük modern bir sosyalist ülke hâline getirilmesi bekleniyor.

Xi Jinping, “güçlü bir ülke inşa etme ve ulusal kalkınma”yı bir bayrak yarışına benzetti. Şu anda, bayrak tarihsel olarak Xi Jinping’in kuşağına devredildi.

Xi, konuşmasında, ÇUHM’nin temsilcileri ve ülkedeki çeşitli etnik gruplara mensup vatandaşlara yeni dönemde çağı, tarihi ve halkı hayal kırıklığına uğratmayacak başarılar elde edip “güçlü bir ülke inşa etme ve ulusal kalkınma”nın ilerletilmesi için gereken katkılarda bulunacağı taahhüdünde bulundu.

“İnsanlığın kader ortaklığı inşasına hız verilmeli”

Xi, konuşmasında insanlığın kader ortaklığı inşasının hızlandırılması kavramını bir kez daha dile getirdi.

Xi, “Çin’in kalkınması, dünyaya yarar sağlarken dünyadan ayrılmayacaktır. Barış, kalkınma, iş birliği, kazan-kazan bayrağını yüksekte tutararak tarihin doğru tarafında duracağız ve gerçek çok taraflılığı ve tüm insanlığın ortak değerini uygulayacağız. Ayrıca küresel yönetim sisteminin reformu ve inşasına aktif bir şekilde katılıp dışa açık dünya ekonomisi inşasını hızlandıracağız, aynı zamanda Küresel Kalkınma İnisiyafi ve Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin yerine getirilmesini ilerleterek dünya barışı ve halkınmasına daha fazla istikrar ve enerji katacağız.” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!