Tütün Üreticileri Malatya-Adıyaman Yolunu Trafiğe Kapattı: “Ekmeğimizle Oynamayın!”

Tütün Üreticileri Malatya-Adıyaman Yolunu Trafiğe Kapattı:

Tütün taşınımının yasaklanmasını protesto eden Adıyamanlı tütün üreticileri, Çelikhan, Sürgü ve Reşadiye’de ayrı ayrı protestolar düzenleyerek Malatya-Adıyaman yolunu trafiğe kapattı.

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak yasaklandı.

Tütün ticareti yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülen 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda yapılan düzenlemeye karşı çıkan tütüncüler, Adıyaman’da protesto düzenlediler.

Malatya-Adıyaman yolunu trafiğe kapatan tütüncüler, getirilen yasağın kaldırılmasını talep ettiler.

Adıyamanlı tütün üreticileri, daha sonra Vali Mahmut Çuhadar ile görüştüler. Tütüncüler adına konuşma yapan Latif Polat, “Herkes ekmeğinin peşindedir. Lütfen elinizi ekmeğimizden çekin, ekmeğimizle oynamayın. Bizler bu tütünden gelen gelirle çocuklarımızı okutuyoruz, okula gönderiyoruz, memlekette faydalı birer insan oluyorlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan, sosyla medya kullanıcıları, #TütünümeDokunma etiketiyle tütün üreticilerine destek oldular. Etiket, kısa sürede Twitter gündeminde birinci sıraya oturdu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!