Türkmenlerin bekası, huzuru Türkiye’nin önceliklerinden biri olabilir

Dün 1 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye Dışişleri Bakanlığında Sayın Bakan Ahmet Davutoğlu ile Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi arasında önemli bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmeden sonra ortak basın toplantısında kameraların karşısına, Salihi ile birlikte  çıkan Sayın Davutoğlu  ”Türkmen soydaşlarımızın bekası, huzuru Türkiye’nin dış politika önceliklerinden biridir, bu her zaman böyle olmuştur ve her zaman da böyle olacaktır." diye konuştu.

Evet Sayın Bakanım bu dediğiniz söz yüce Türk milleti için çok geçerlidir ve bunu Irak Türkleri’nin her neferi bilmektedir ancak ve malesef Türkiye’deki bugünkü iktidar için hiç bir zaman öyle olmamıştır, yoksa Irak Türklerinin başına gelen bu felaketler olmazdı.

Eskiden Irak’taki hükümet ve milletler Türkmenlere baktıkları zaman arkalarında güçlü bir devlet olduğu gerekçesiyle bin bin hesap ederlerdi.

Evet belki Saddan rejimi ve Kürt yönetimi zaman zaman Türkmenlere baskı ve katliamlar gerçekleştirmişlerdir ama, emin olunuz ki o zülüm, baskı ve katliamları bile onlar Türk Devliti’nden korkudan ödleri koparak gerçekleştirmişlerdir.

Siz Sayın Bakanım, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan da hep Irak’taki Türkmen Soydaşlarımızın yanındayız, bölgelerindeki güvensizlik ve istikrarsızlığı takip ediyoruz, ve hep onların bekası ve huzuru bizim için ön pılandadır dediniz ancak, Sayın Bakanım gönünen köy klavuz istemiyor.

Siz hep öyle söyledikçe Türkmeneli’nde insanlarımızın başına bir felaket geliyor. Irak Türkleri eskiden Türkiye’nin kırmızı hattıydı. Şimdi ise Türkmenler üvey evlat muamelesi bile görmüyorlardır.

Bu yüzden düşmanlarımız da bizi her türlü yollarla yok etmeye çalışıyorlardır.

Ben size söyleyim mi Sayın Bakanım? Sizin Türkmenlerden daha çok Arap ve Kürt sevdalı olduğunuzu?

Kim bilir belki onların size bizden daha akraba olduklarındandır, ama onu da unutmayınız ki, biz ve zulüm altında yaşamakta olan diğer Türkler, yüce Türk milletinin her zaman kalplerinde olmuşuz.

Bir mazlum Türkün tırnağına iğne bile battığını anavatandaki soydaşlarımız kalplerine saplandığını hissederler.

Gel gelelim Türkmeneli’ndeki soydaşlarınızın geldiği bugünkü duruma, sanırsam Türkiye’nin acil müdahele etmesi kaçınılmazdı.

Soruyorum size efendim, Irak Türkleri’nin başına gelek bugünkü soykırım ve asimilasyon 1974 yılında Kıbrıs’taki soydaşlarımnzın başına gelenlerden daha azmıydı acaba , o dönemin Başbakanı rahmetli Bület Ecevit adaya Türk Mehmetciğini göndererek soydaşlarımızın zulümüne son vermişti?

Bence geçmişte Kıbrıslı soydaşlarımıza yapılanlar, Türkmenlerin bugünkü uğradıkları kıyım ve zulüm yanında bir hiç kalır.

Lütfen siz Irak’ı bölmekten yana tavırınızı devam ettirin.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin önemli bir parçası olan Kürt Devleti’nin kurulmasına istediğiniz kadar yardımcı olunuz.

İsterseniz Türkmenleri evinden yurdundan eden, Mezhepçilik gerekçesiyle, altan olan IŞİD teröristlerine desteklerinizi de sürdünün.

Türkmen petrolunu Kürt kardeşleniz için satarak ayakta durmaya çalışınız.

Ancak Türkmenlerin sizin ön planınızda olduğunu söylemeyin Sayın bakanım.

Çünkü sizin karşınızdaki hitap ettiğiniz ne yüce Türk milleti, ne Türkmenler ve ne de dünya Türkleri gerçeği bilmez değillerdir.

Siz gerçek dışı bize sahip çıkmalarınızla Türkmenleri ancak ve ancak yok olmaya mahküm edeceksiniz. Allah rızası için acıyın asimile olan milletimize.

Türkiye dışişleri Bakanlnğn’nın internet sitesinde yayınlanan haber aşağıdaki adrestedir:
http://www.mfa.gov.tr/disisleri-bakani-davutoglu-_turkmen-soydaslarimizin-bekasi_-huzuru-turkiye_nin-onceliklerinden-biridir.tr.mfa

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!