Türkiye’nin mi yoksa Erdoğan’ın itibarı mı?

Türkiye’nin mi yoksa Erdoğan’ın itibarı mı?

AKP iktidarı ile beraber her yıl 25 Nisan’da “Ermeni soykırımını Kabul eden ülkelere şu ülke’de eklendi” haberleri rutin hale gelmişti. Bu sene “şu ülke”li alana Joe Biden açıklamalarıyla beraber nihayet ABD’nin adı yazıldı…

Nihayet diyorum çünkü yıllardır tezlerimizin doğruluğu ile değil verilen “taviz, rüşvet“lerle engelleniyordu zaten.

Ermeniler, Birinci Dünya Savaşı’nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı yıllarda mensubu olduğu devlete karşı giriştikleri son isyana ve yüz binlerce Türk’e uyguladıkları vahşete bakmaksızın, bizim tarafımızdan kendilerine yapılmış bir soykırım varmış gibi, tezlerini çeşitli devletlerin meclislerinden geçirtmek için on yıllardır büyük bir çaba içerisine girdiler.

Osmanlı’nın hasta adamının yapmadığı soykırımı, cumhuriyetin çömez devletinin monşerleri(!) 2002 yılına kadar savuşturmuştu. Türk Devleti’nin kadim düşmanları olan; Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Rusya’yı saymazsak 1965 yılında ilk defa parlamentosundan geçirerek bu iddiaları kabul eden Uruguay’dan, 2002 yılına kadar sadece 9 devlet bu yalanları parlamentolarından geçirip tanımıştı. Bu ülkeler de Ermenistan ve Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Fransa, Lübnan, Kanada, Uruguay, Arjantin gibi ülkelerdi.

AKP iktidarının, ecdadımıza atılan bu yalanlara karşı büyükelçiliklerini birkaç hafta süreyle geri çekmekten başka bir yaptırımı olmadı. Recep Tayyip Erdoğan ise 24 Nisanlarda Ermeni halkına taziyelerini iletmeye başladı. Böyle olunca soykırımı tanıyan ülkeler AKP iktidarıyla beraber neredeyse üç kat artarak 30’a yükseldi. Hatta önceden soykırımı tanıyan ülkelerden, Arjantin 2002 yılından sonra altı kere; Hollanda ve Kanada üç kere ve Rusya, Fransa, Uruguay ikişer defa daha parlamentolarından soykırımı tanıyan kararlar geçirdi.

AKP’li eski siyasetçilerin doldurduğu Dışişleri Bakanlığı’nın büyükelçileri (Mevlüt Çavuşoğlu tarafından en iyi diplomatlar oldukları söyleniyor) bu iddiaları çürütmek için bulundukları ülkelerde neler yaptı?

Mesela; neden Times meydanında yer alan “Stop Erdoğan” reklamına karşı ortalığı ayağa kaldıran, haftalarca “Love Erdoğan” reklamlarıyla Amerika’yı donatan refleks; Ermenilerin ilk başbakanı Hovhannes Kaçaznuni’nin soykırım iddiasının yalan olduğuyla ilgili itiraflarını kamuoylarına anlatmakta gösterilmedi? Anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarı Türk Milletinin itibarından daha önemli.

Joe Biden’ın soykırım açıklamalarına sert tepki göstermiş gibi duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 128 milyar dolar konulu gündemden kurtulduğu için içten içe sevindi mi bilinmez ama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sayın Joe Biden çok iyi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtmem gerekiyor. Aynı zamanda bir araya gelmeyi de dört gözle bekliyorlar.” Açıklaması yaptığına göre üzülmediği belli.

“Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! …

-Boğamazsın ki!

-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.”

Demişti Mehmet Akif Ersoy… Bizim Cumhurbaşkanı Buluşmayı dört gözle bekliyor! Bakalım ne tavizler pardon ne mutlu haberler duyacağız…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!