Türkiye’nin En Büyük Sağlık İşletmesi Danimarkalı Şirkete Satılıyor

Türkiye'nin En Büyük Sağlık İşletmesi Danimarkalı Şirkete Satılıyor

Kamu-özel sektör işbirliğiyle yapılan şehir hastaneleriyle öne çıkan Rönesans Holding, sağlık yatırımları işletmesinin satışı için Danimarkalı ISS ile masaya oturdu.

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan ve uluslararası müteahhitlik ligi ENR’de 23’üncü sırada yer alan Rönesans Holding, son yıllarda yaptığı şehir hastaneleri ile de biliniyor. Rönesans Holding’in inşa ettiği yapılar arasında İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri yer alıyor.
Dünyanın en büyük dış kaynak hizmeti sağlama şirketi olan Danimarkalı ISS Facilities, Ilıcak Ailesi’ne ait Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın alıyor.

Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker’in yazısında aktardıklarına göre, duyuruyu öğrendikten sonra satışın neleri kapsadığını, bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalı şirket tarafından yönetilip yönetilmeyeceğini öğrenmek adına Rönesans Holding’e ulaşmaya çalıştım. Rönesans Holding, bir açıklama yapılmayacağını ifade etti. Öte yandan Rekabet Kurumu da var olan satış başvurusunu sitesinden de kaldırdı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!