Türkiye’den Polonya’ya davet!

Türkiye'den Polonya'ya davet

Varşova’nın Ankara’yı Belarus sınırındaki göçmen krizini körüklemekle suçlamasının ardından Türkiye, Polonya’yı İstanbul Havalimanı’nda teftiş yapmak için ”teknik ekipler” göndermeye davet etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile teledonda durumu görüştü ve Türkiye ve Türk Hava Yolları aleyhindeki ”asılsız iddiaları” reddetti.

Çavuşoğlu’nun ”kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini” sağlamak için Polonya’dan teknik ekipler gönderme teklifinde bulunduğu” belirtildi.

Telefon görüşmesinin ardından Polonya Dışişleri Bakanlığı, iki NATO müttefikinin göçmen meselesinin ”silahlaşmasını durdurma çabalarının nasıl koordine edileceğini” tartıştıklarını ve ”Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko rejimi tarafından yasadışı göçmen kullanımına karşı birlikte çalışmaya karar verdiklerini ”tweetledi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki,  Salı günü yaptığı acil meclis toplantısında Türkiye’yi İstanbul ile Minsk arasında açık geçişi kolaylaştırmak ve binlerce mültecinin Polonya-Beyaz Rusya sınırına akıtılmasına yardım etmekle suçlamıştı.

Morawiecki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

”Türkiye’nin eylemlerinin Belarus ve Rusya ile tamamen senkronize olduğunu görüyoruz. Bizi rahatsız ediyor. Bundan hoşlanmıyoruz.  Bir-iki ay önce Türkiye bizimle yakın çalışmak istiyor gibiydi. Orman yangınlarını söndürmek için yardımımızı, Türk turizm endüstrisinin tanıtılmasında yardımımızı istedi. Ne yazık ki, bu tek yönlü bir iyilik olduğu ortaya çıktı.”

Bu arada Türk Hava Yolları Salı günü, ”yasadışı göçmen trafiği için bir zemin” oluşturduğu yönündeki “temelsiz” iddiaları reddetti . AB yetkilileri, THY’yi  göçmen ve mültecilerin geçişini görmezden gelmekle suçladı.

Göçmen krizi, başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan gelen binlerce sığınmacının Pazartesi günü Beyaz Rusya-Polonya sınırına ulaşmasının ardından tırmandı. Şu anda iki ülke arasındaki dikenli tellerle çevrili kimsenin olmadığı bir arazide kamp kuruyorlar.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!