Türkiye’den İsrail’e üst düzey davet

Türkiye'den İsrail'e üst düzey davet

İsrail’de yayın yapan Kann News isimli haber kanalında yer alan iddiaya göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’i haziran ayında düzenlenecek bir konferans için Türkiye’ye davet etti.

İsrail basını, dün akşam saatlerinde Enerji Bakanı Steinitz’in, Türkiye’de, haziran ayında düzenlenecek konferans için Dışişleri Bakanlığı’ndan davet aldığını öne sürdü.

Türkiye’nin Mısır’ın ardından İsrail’le de ilişkileri normalleştirme girişiminde bulunacağı konuşulurken ilişkilerde yumuşamanın ilk adımı olarak Türkiye’den İsrail’e üst düzey bir davet gittiği iddia edildi.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’in, 18-20 Haziran’da düzenlenecek birici Antalya Diplomasi Forumu’na davet edildiği belirtildi.

Cumhuriyet’ten Hüseyin Vatansever’in haberine göre, Steinitz’in daveti kabul etmesi durumunda İsrail’den Türkiye’ye yıllar sonra bakan düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmiş olacak.

Steinitz’in Antalya Diplomasi Forumu’na katılması durumunda dört yıl aranın ardından İsrail’den Türkiye’ye bakan düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşmiş olacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!