‘Gizli’ damgalı Varlık Fonu denetim raporu Meclis’te tartışma yarattı

‘Gizli’ damgalı Varlık Fonu denetim raporu Meclis'te tartışma yarattı

Meclis’e ‘gizli’ damgasıyla gönderilen Varlık Fonu denetim raporunun görüşmelerine Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlandı. Muhalefet milletvekilleri, raporun ‘gizli’ damgalı olasına tepki gösterirken Komisyon Başkanı AKP’li Cevdet Yılmaz, “Denetim Raporunu gazeteci arkadaşlara göstersem bu suç mudur?” sorusuna, “Mahkemeler karar verir” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu Türkiye Varlık Fonu Denetim Raporu’nun Meclis’e gönderilen ‘gizli’ ibareli denetim raporunun görüşmelerine Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlandı. Muhalefet milletvekilleri, Varlık Fonu denetim raporunun ’gizli’ olmasına tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı AKP’li, Cevdet Yılmaz , Paylan’ın ‘suç olur mu’ sorusuna “Mahkemeler karar verir” karşılığını verdi. Yılmaz’ın yanıtı üzerine Paylan “Bu skandal bir açıklamadır” dedi.

‘Gizli’ damgalı Varlık Fonu denetim raporu Meclis'te tartışma yarattı

Paylan, şöyle devam etti:

“Biz her gün mahkemelerdeyiz. Türkiye’de yasama dokunulmazlığı yok. Kürsüdeki konuşmalarımız bile soruşturma konusu ediliyor, hakkımızda fezlekeler düzenleniyor. Eğer siz bunun suç olup olmadığına mahkeme karar verir diyorsanız, bu oturum yapılamaz. Ben Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu koşullarda denetleme yapamam. Lütfen bu oturumu erteleyin.”

Komisyon Başkanı Yılmaz ise “Mahkemede yarın bir gün sıkıntı yaşarız diyorsanız toplantıyı basına kapatalım o zaman” dedi.

Kaynak: BirGün

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!