Erdoğan’dan koronavirüs uyarısı: Tedbirleri artırmak durumundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Etkilerini hala sürdüren koronavirüs salgınında artan vaka sayılarına değindi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Dikkat edilen illerimizde vaka sayıları düştü. Ama tedbirler biraz gevşeyince büyük şehirlerde yine vaka sayıları arttı. Tekrar işi sıkmak zorundayız.

(Aşı çalışmaları) Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz. Firmalarımız bazı önemli sinyaller veriyor.

(Kovid-19 tedbirleri) Bunları keyfimizden yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır.

Birçok devlet başkanı ve başbakanlar yaptığımız görüşmelerde aracı konumuna girdiler. Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı olarak Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, İtalya Başbakanı Conte ile görüşmeler yaptık, yapıyoruz. Burada deniz yetki alanlarından başka bir yaklaşım var. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir görüşme olabilir mi? Bizim için önemli olan, hangi şartlarda, neyi görüşeceğiz? Meis’te yaptıklarını dayatma olarak görüşeceklerse gerek yok.

Oruç Reis’i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Niye çektik, anlamlı bir mesaj. Diplomasiye bir fırsat yaratalım, Yunanistan bu fırsatı olumlu karşılasın diye yaptık. Ama bu demek değil ki, artık tamamen bizim araştırmalarımızı durdurma anlamına gelecek. Tamir bakımı bitince, Oruç Reis görevine dönecektir.

Biz görüşürüz, videokonferans olur, başka bir ülke olur görüşürüz. Ama Yunan Cumhurbaşkanı adaya gelip gövde gösterisi falan yapıyorsa, biz daha büyüğünü yaparız.

Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması başkadır, yaparız. Bizim açımızdan engel yoktur. Mısır ile Yunanistan’ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür. Bizim Mısır ile olan bağımız çok çok farklıdır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!