Türkiye ve Yunanistan anlaştı: Meriç üzerinde ‘Dostluk Yolu’ köprüsü yapılacak

featured

Yunanistan ile Türkiye’yi Batı Trakya’daki sınırını oluşturan Meriç Nehri üzerine yapılacak yeni ve modern köprünün detaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis görüşmesinde ele alınacağı, ‘Dostluk Yolu’ köprü projesinin hazır olduğu belirtildi.

Batı Trakya’da Yunanistan ile Türkiye sınırını oluşturan Meriç nehir üzerinde iki ülkeyi birleştirecek modern ve yeni köprünün projesinin hazırlandığı ve önümüzdeki ay yapılacak Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde projenin son detaylarının masaya yatırılacağı açıklandı.

Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros) ilinde yayın yapan Evros Gazetesi okuyucularına projenin detayları ile birlikte haberi duyurdu.

344 METRELİK KÖPRÜYE 4 ŞERİTLİ YOL

İpsala bölgesinde yapılacak yeni ve modern köprünün ‘Dostluk Yolu’ adı altında projelendirildiği, halen iki ülke arasında ulaşımı sağlayan köprünün yanında yapılacağı belirtildi. 811 metre uzunluğu, 344 metre ana köprü uzunluğu olan projenin 4 şeritli karayolu, acil yardım yolu, kaldırımlardan oluştuğu ve Yunanistan’daki otoyol yapımcısı Egnatia Odos SA tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

PROJE YILLARDIR İKİ ÜLKENİN GÜNDEMİNDEYDİ

Projenin Yunanistan ve Türkiye’nin ulaşımının yanı sıra Pan-Avrupa Koridoru IV ile bağlantısı (Berlin-Sofya-Selanik) Türkiye’nin Egnatia Otoyolu üzerinden Pan-Avrupa Koridoru ve Balkan ülkeleri ile operasyonel bağlantı anlamında önemi olduğu belirtildi.

Yeni köprünün uzun yıllardır Türkiye ve Yunanistan’ın  ortak gündeminde  olduğu, bu kapsamda 26 Ocak 2013  tarihinde  yolun inşası için Egnatia Highway SA ile Türk Otoyol Otoritesi arasında bir İşbirliği Mutabakatı imzalandığı belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!