Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sona erdi

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sona erdi
TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU VE KONYA'NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİNİN İŞ BİRLİĞİNDE SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ'NDE DÜZENLENEN GERÇEKLEŞTİRİLEN 2022 TÜRKİYE KULÜPLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI ÖDÜL TÖRENİYLE SON BULDU. (İHA/KONYA-İHA) Konya'da gerçekleştirilen 2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ödül töreniyle son buldu.

Konya’da gerçekleştirilen 2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ödül töreniyle son buldu.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Selçuklu Belediyesinin iş birliğinde düzenlenen ve 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 53 takım ve 500’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi. Şampiyonanın ödül töreni Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Törene, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Satranç Kulübü Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Aşkın Keleş, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Remzi Ay, Satranç Federasyonu yetkilileri, antrenörler ve sporcular katıldı. 9 tur boyunca birbirinden heyecanlı ve zorlu maçlara sahne olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde şampiyon Hukukçu Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Kulübü Derneği olurken ikinci Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği, üçüncü ise Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği oldu. Dereceye giren takımlar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyonluğu elde eden takım Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği olurken ikinci Güzelbahçe Altyapı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üçüncü Bursa Deneyim Spor Kulübü Derneği dördüncü de Alaçatı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu. Dereceye giren takımlar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç Birinci Lig’ine katılma hakkı kazandı. Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında, Emin Doğruay’ın öğrencileri olan Konya Yıldız Satranç Spor Kulübü Türkiye beşincisi olarak bir üst ligde yarışmaya hak kazandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!