Türkiye İle Yunanistan Arasında Aşı Sertifikası Tanınmasıyla İlgili Anlaşma Sağlandı

Türkiye İle Yunanistan Arasında Aşı Sertifikası Tanınmasıyla İlgili Anlaşma Sağlandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu ile Dendias, Kovid-19 aşılarının karşılıklı tanınması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Bakan Çavuşoğlu, temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve mevkidaşı Nikos Dendias ile Başbakanlık’ta bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Çavuşoğlu ile Dendias ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Dendias, “Aşı sertifikasının tanınması konusunda Türkiye ile anlaştık” dedi.

Çavuşoğlu ise “Artık somut projeler üzerinde çalışmaya başladık. Aşıların karşılıklı tanınmasına karar verdik. Bugün vardığımız mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu katkı yapacaktır” dedi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Yunan tarafıyla artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. 25 maddede görüş birliğine vardık. Dendias’ın söylediği gibi aşı sertifikası konusunda mutabık kaldık. Biz de daha önce AB üyesi olan Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan ile anlaşmaya varmıştık. Bugün vardığımız mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu katkı yapacaktır.

Uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarımız var. Bunların uluslararası hukuk nezdinde çözülmesini istiyoruz. Her iki tarafında iradesi vardır. Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloga, görüşmelere hazırız.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ise şunları ifade etti: “Birçok konuda fikir ayrılıklarımız, pozisyon farklılarımız var. Bugünkü görüşmemizin amacı ilk görüşme başlatmaktı. Program listesi üzerinde anlaşma sağladık. Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık. Anadolu Efes’in dünkü başarısı nedeniyle tebrik etmek istiyorum.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!