Türkiye, Başkonsolos Arıkan’ın katili Sasunyan’ın serbest bırakılmasını ve sınır dışı edilmesini kınadı

Türkiye, Başkonsolos Arıkan'ın katili Sasunyan'ın serbest bırakılmasını ve sınır dışı edilmesini kınadı

Hampig Sasunyan’ın Ermenistan’da olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı şehit eden Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılarak, üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilmesini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, şehit Kemal Arıkan’ın katili terörist Hampig Sasunyan’ın serbest bırakılmasına ilişkin bir soruya yanıt olarak, “Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Kemal Arıkan, 28 Ocak 1982’de Los Angeles’da konsolosluğa giderken arabasında şehit edilmiş, suikastı “Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları” adlı örgüt üstlenmişti. Arıkan’ın trafik ışıklarında bekleyen arabasını kurşun yağmuruna tutan Sasunyan aynı gün yakalanmış, diğer katil Krikor Saliba ise izini kaybettirmişti. Saliba’nın aynı yıl Lübnan iç savaşında öldüğü öne sürülmüştü.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç’in açıklaması şöyle:

“Evvelce hakkında şartlı tahliye kararı alınmış bulunan Los Angeles Başkonsolosumuz şehit Kemal Arıkan’ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın üçüncü bir ülkeye sınır dışı edildiği öğrenilmiştir.

Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Bu tür kararların terörizmle mücadeleye değil, terörizmin siyasi hedefler için başvurulabilecek kullanışlı bir araç olarak yüceltilmesine çalışan çevrelerin gündemine hizmet edeceği aşikardır.

Bu vesileyle, bir kez daha şehit diplomatımız Kemal Arıkan’ı ve Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Türkiye, Başkonsolos Arıkan'ın katili Sasunyan'ın serbest bırakılmasını ve sınır dışı edilmesini kınadı

Sasunyan Ermenistan’da

Öte yandan, bir Ermeni haber sitesinde yer alan habere göre, Arıkan’ın katili Sasunyan Ermenistan’da bulunuyor.

Nouvelles d’Arménie sitesinde, “ABD’de tutuklu bulunan en eski Ermeni siyasi tutuklu” olarak” nitelenen Hampig Sasunyan’ın serbest bırakıldığı ve halen Ermenistan’da olduğu belirtildi.

Haberde, Hampig Sasunyan’ın dün akşam Ermeni halkına hitaben yayımladığı mesajda, “serbest bırakıldığını ve Ermenistan’da bulunduğunu” söylediği bildirildi.

Hampig Sasunyan’ın mesajında, “Sevgili yurttaşlarım, size Ermenistan’dan büyük bir sevinçle yazıyorum. Yaklaşık 40 yıl sonra Ermeni toprağında olmanın, Ermeni suyunu içmenin ve havasını solumanın onurunu bir aile ortamında hissediyorum (…) Sonunda evdeyim” dediği kaydedildi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!