Türkiye-AB arasında yüksek düzeyli ticaret görüşmeleri başlıyor

featured

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu’nun ilk toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis başkanlığında yarın Brüksel’de yapılacak.

Bolat ve Dombrovskis, sabah AB ve Türkiye iş dünyası temsilcileri ile yuvarlak masa toplantısına katılacak, öğleden sonra ise hükümetler arası görüşmeler gerçekleştirecekler.

Toplantıda, Ekim 2023’teki Ticaret Çalışma Grubu toplantısında belirlenen yol haritasına göre ikili ticari sorunlar ve yeşil ve dijital gündem dahil işbirliği alanlarındaki ilerlemeler ele alınacak. Ayrıca Türkiye-AB ticari ve ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik görüşmeler yapılacak.

Kasım 2023’te Türkiye-AB Siyasi, Ticari ve Ekonomik İlişkilerinin Mevcut Durumu Üzerine Ortak Bildiri’de tavsiye edilen Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu’nun ilk toplantısının 8 Temmuz 2024’te yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu diyalog, Türkiye-AB ticari ve ekonomik ilişkilerinin en üst düzeyde ele alınması ve mütekabiliyet çerçevesinde geliştirilmesi için önemli bir zemin oluşturacak ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecine yönelik kritik adımların atılmasını sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!