“Türkeş’in adı yaşayacaktır. Tıpkı Atatürk gibi”

Alparslan Türkeş’in adının Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İsmail Koncuk, “Alparslan Türkkeş, ömrü boyunca ülkücü ve Türkiye sevdalısı bir nesil yetiştirmek için mücadele etti. Ortaya koyduğu fikirlerle Türk milliyetçilerne ve Türk dünyasına ışık tuttu.” dedi.

“TIPKI ATATÜRK GİBİ”

Türkeş’in Türkiye dışında yaşayan Türkler için de önemli bir isim olduğunu ifade eden Koncuk, Türkeş tarafından yetiştirilen milliyetçi bir neslin olduğunu da ifade ederek “Alparslan Türkeş tarafından yetiştirilen bu nesil yüz yıl, bin yıl sonra da var olacak. Bunlar olduğu sürece Türkeş’in de adı yaşayacaktır. Tıpkı Atatürk gibi, Türkeş’in adı gönüllerde yaşayacak” dedi.

KONCUK: “ÖNEMLİ OLAN TÜRKEŞ’İN ADININ YAŞATILMASIDIR”

Türkeş’in adının ünversiteye verilmesinin geç kalınmış bir uygulama olduğunu belirten Koncuk, bu eksiğin hangi şekilde olursa olsun giderildiğini ifade ederek “Türkeş’in adının bilim ve teknoloji üniversitesinde yaşayacak olması önemlidir. Hak yerini bulmuştur.” dedi.

Bunun AK Parti milletvekilleri tarafından verilen bir teklif olduğunu belirten Koncuk, “kimin tarafından verildiğinin bir önemi yok. Bunun için farklı yorum yapanlar oldu. Önemli olan Türkeş’in adının bir üniversitede yaşatılacak olmasıdır.” dedi. 

Koncuk'un konuyla ilgili TBMM'de yaptığı konuşma ise şöyle: 
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!