Türkçe Kuran tartışmasına Diyanet’de dahil oldu

Diyanet'ten eski CHP Milletvekili hakkında suç duyurusu

İBB tarafından Evrensel Mevlana Âşıkları Vakfı (EMAV) ile birlikte 17 Aralık gecesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Türkçe Kuran okunması tartışmalara sebep olmuştu.

Diyanet, Kuran’ın tercümelerinin Kuran hükmünde olmadığını ve bu tercümeleri Kuran olarak isimlendirilmesinin de caiz olmadığını belirtti. Açıklamada, “Mealin Kur’an yerine okunması da doğru değildir” denildi.

Diyanet’in açıklamasında ezanın Türkçe okunmasıyla ilgili de “Caiz değildir” ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’da paylaştığı mesajda, “Ne yazık ki bizlere geçmişin kötü hatıralarını yeniden hatırlatacak kahredici bir olay vuku bulmuş, Kur’an’ı Azim’e ve Hz. Mevlânâ’ya büyük bir saygısızlık yapılmıştır” diye yazdı. Altun, “saygısızlık” olarak adlandırdığı etkinlik için “Sessiz kalamayız. Bu saygısızlığın hangi hesaplarla yapıldığını çok iyi biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise partisinin Çarşamba günkü grup toplantısında “Allahu Ekber demekten, La ilahe illallah demekten, Sadakallahülazim demekten imtina eden zihniyetin 70 yıl sonra yeniden hortladığına şahit olduk” diye konuşmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise “Kendine ‘Hoca’ dedirten biri İBB’nin Şeb-i Arus törenine dil uzattı” dediği Bardakçı’ya “Despotik, baskıcı, yasakçı ithamlarını da muhatabına aynen iade ediyoruz” yanıtını verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!