TÜRKAV: Her Yıl Burada Olacağız

TÜRKAV: Her Yıl Burada Olacağız

Trabzon’un fethinin 560. Yıl dönümünde Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon İl Başkanlığınca düzenlenen Fetih etkinlikleri geleneksel olarak her yıl yapılacaktır. Maçka Üç gedik’ den başlanarak Coğrafya olarak, yer olarak tarihteki yaşanılanların geçtiği yerden, fiziki ve beşerî özelliklerini ortaya koyan Atın üstünde temsili Fatih Sulan Mehmet han, veziri ve yeniçeri askeriyle mehteran eşliğinde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları, İl Başkanları ve vatandaşların yoğun ilgisiyle kalabalık bir şekilde yürüyüşe geçildi. Mehteran gösterisi eşliğinde yürünerek çayır düzüne gelindi. Burada yapılan konuşmalar sonrası Fatih Sultan Mehmet hanın namaz kıldırdığı mabette, Okunan mevlid-i şerif, yapılan dua ve kılınan Cuma namazıyla yad edildi.

Düzenleme Kurulu olarak Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU’ nun yaptığı konuşmasında; bugün neden buradayız?  Kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Her olayın tarihi bir coğrafyada geçtiğini, coğrafyanın şartların ise tarihi olayları etkilediğini ifade ederek, bu coğrafya çok önemli tarihe sahiptir. TÜRKAV olarak Trabzon’ un tarihine ışık tutan gerçekçiliğini burada yaşamayı düşündük. TÜRKAV yönetim kurulu adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Şehri emin olan Belediye Başkanlarımızla, Siyası parti İl Başkanlarımızla, Sivil toplum kuruluşlarımızla, Yazar Derneklerimizle, Sendikalarımızla, Meslek odalarımızla, Gazilerimizle, Derneklerimizle, yörede faaliyet yapan Derneklerimizle ve halkımızın desteğiyle, duyarlılığıyla bir tarihi yaşamaktayız.

Gelinen noktada bu çalışmalarımız Trabzon adına Gümüşhane adına yapılan çalışmalar olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Desteğinize çok teşekkür ediyorum. Devletin sınırları içindeki coğrafyamızı “Vatan” olarak telakki ederek Ülkemizin en uç noktasına hizmet etmek, buraların tarihi varlığını hatırlatmak ve korunmasını sağlamak, Osmanlı Devleti’nin Türklerin temel, bağımsız ve hâkimiyet anlayışlarından biridir. Bugün burada hep beraber tarihe çok önemli bir not düşmekteyiz.

İlkini gerçekleştirdiğimiz 13 Ağustos 2021’ de bugün, Fatih Sultan Mehmet hanın buradaki tarihi ile, yaşanmışları, yaşananları geleneksel olarak her yıl 15 Ağustos’ un bir önceki haftasına rastlayan cuma günü, Trabzon ve Gümüşhane ile burada olarak yaşayacağız.  Dedi.

Söz alan konuşmacılar konuşmalarında burada olmaktan mutluyuz. Bugün burada tarihin bize yaşatılmasına vesile olan TÜRKAV’ a teşekkür edilerek, Trabzon ve Gümüşhane olarak TÜRKAV’ in geleneksel olarak her yıl yapılması için ilkini başlattığını tarihi kararını desteğimizi ve hep beraber burada olacağımızı ifade ediyoruz. Ve TÜRKAV’ i kutluyoruz.

Fetih etkinliklerine hava şartları zor olsa da yoğun destek ve katlım oldu. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Gümüşhane İl Başkanı Nedim Aydın, Trabzon- Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Beşikdüzü Belediye Başkan Yrd. Kamuran Kahyaoğlu, Gümüşhane- Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Türkiye Kamu- Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, Gümüşhane TÜRKAV Başkanı Ercan Küçüköner, Belediye Meclisi üyeleri, Dernek Başkanları, Meslek Odaları temsilcileriyle çok sayıda vatandalar katıldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!