Türk Vatandaşlığı Alan Yabancı Yatırımcı Oranında % 325 Artış!

Türk Vatandaşlığı Alan Yabancı Yatırımcı Oranında % 325 Artış!

Türkiye, vatandaşlık programı kapsamında 250 bin dolarlık gayrimenkule karşılık Türk vatandaşlığı satıyor. Gayrimenkul sektörü bu büyüme ile övünüyor.

Gayrimenkul sektöründe 250 bin dolarlık yatırım karşılığında yabancı yatırımcıya tanınan vatandaşlık hakkı, yabancı yatırımların Türkiye’ye yatırım yapmasını tetikledi.

Investment Mıgration Insider araştırmasına göre, doğrudan yabancı yatırım yoluyla vatandaşlık hakkı elde edenlerin sayısı, 2020’de bir önceki yıla oranla yüzde 325 oranında rekor bir artış gösterdi.

Araştırma verilerine göre, 2020’de 13 bin 325 yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı elde etmek için başvuruda bulundu. Böylece, yabancı yatırımcıya yönelik 40 bin konut satışının yüzde 70’i Türk Vatandaşlığı Programı yoluyla gerçekleşti.

Türkiye, yaklaşık 200 ülkeye konut ihraç ediyor. Rusya, Afganistan, Irak, Suriye,  Almanya, Hollanda, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Somali, Cezayir, Libya, Tunus, Fas, Yemen, Çin, Sudan ve irili ufaklı Afrika ülkeleri Türkiye’den konut alımı yapıyor.

Avrupa’da yaşayan Müslüman yatırımcılar, Avrupa’da yaşamış ve emekliliğini Türkiye’de geçirmek isteyen yatırımcılar, Amerika’da yaşayan Pakistanlı ve Kanada’da yaşayan Hindular Türkiye’de konut karşılığı vatandaş oluyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!