Türk Taksicinin Nakavt Damlası! Lüks Mekanlardan Aldığı Sarhoş Müşterilerin Saatlerini Çaldı

featured

Viyana, bir Türk taksici hikayesiyle çalkalanıyor. Lüks saat çalmaya düşkün, 2022 yılından bu yana müşterilerinin kol saatlerini çalan 33 yaşındaki Türk taksici… Taksicinin, toplam 600.000 Euro değerinde 39 adet lüks saat çaldığı öne sürülüyor. Bu da saat başına yaklaşık 15.000 Euro civarında bir rakam anlamına geliyor. Geçen hafta Pazartesi gecesi suçüstü yakalanan taksici, bu hafta da Avusturya medyasının gündem maddeleri arasında.

Serbestiyet’in çevirisine göre taksicinin bu kadar zengin müşteriyi nereden bulduğu ise ayrı bir inceleme konusu. Lüks gece mekanlarından iyi giyimli ama sarhoş (ve ağırlıklı olarak erkek) müşterileri almayı tercih ettiği, bu mekanların çıkışında, çağırdığı taksiyi bekleyen kişileri sanki çağırılan kendisiymiş gibi yaparak kandırdığı söyleniyor. Taksici bu şekilde özellikle de Uber müşterilerini kandırmış.

Taksicinin hem sarhoşluktan sızan zengin müşterilerin durumundan avantaj sağladığı hem de müşterilerine sunduğu içeceklere “nakavt damlası” adı verilen bayıltıcı damladan kattığı iddia ediliyor.

Olay ilk olarak 2023 baharında kamuoyunun bilgisine sunuldu. O dönemde polis 22 suç kaydetmişti ancak taksi şoförü veya araç hakkında kesin bir bilgi yoktu.

Mağdurlardan bazıları, sürücünün kendilerine nakavt damlalarının yanı sıra sakız veya şeker de vermiş olabileceğini belirtmişti.

APA tarafından sorulan soruşturma ekibinin başkanı baş müfettiş Andreas Lang, bu nedenle hırsızlıkların yanı sıra ciddi soygunların da rapor edildiğini açıkladı. Ancak etkilenenlerde “hiçbir madde tespit edilmediğini” vurguladı.

Tutuklunun evinde de herhangi bir maddeye rastlanmadı. Lang’a göre soruşturmacılar, mağdurların kendi alkol tüketimleri nedeniyle istismara uğradığını varsayıyor.

Avusturya polisi, yaklaşık 1.5 yıl boyunca, bu olayların izini sürmüş. Taksicinin tutuklanması sırasında, bir polis memuru da yaralanmış. Olayın çözümlenmesinde, Uber’in de katkısı olmuş.

Türk vatandaşı olan taksicinin, 10 yıla kadar hapis yatma ihtimalinden söz ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!