Türk Milli Takımından Dört Dörtlük Açılış

Türk Milli Takımından Dört Dörtlük Açılış

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında Hollanda’yı 4-2 mağlup etti.

A Mili Futbol Takımı, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda’yı konuk etti.

Milller, karşılaşmanın ilk yarısını Burak Yılmaz’ın 15. ve 35. dakikada attığı gollerle Hollanda karşısında 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıya da etkili başlayan milli takım 46. dakikada Hakan Çalhanoğlu’un attığı golle farkı 3’e çıkardı. Burak Yılmaz 81. dakikada milli takımı 4-2 öne geçirdi.

15. dakikada Burak Yılmaz Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Burak Yılmaz 34. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2’ye çıkardı.

Hollanda, 75. dakikada Davy Klaassen ile farkı 2’ye indirdi. 76. dakikada Luuk de Jong skoru 3-2’ye getirdi.

Grubun diğer maçlarında ise Letonya-Karadağ ve Cebelitarık-Norveç saat 22.45’te karşı karşıya gelecek.

Norveç ve Letonya maçları

Hollanda maçı sonrası A Milli Takım Norveç’e konuk olacak. La Rosaleda Stadı’nda 27 Mart Cumartesi günü oynanacak Norveç-Türkiye karşılaşması, saat 20.00’de başlayacak ve TRT 1’den canlı olarak ekranlara gelecek.

30 Mart Salı günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Türkiye-Letonya karşılaşması ise saat 21.45’ten itibaren canlı yayınla TRT Spor’da futbolseverlerle buluşacak.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

2. dakikada soldan topu süren Malen, ceza sahası dışında kaleyi karşısına alarak şutunu çekerken, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan’ın kucağında kaldı.

GOL – BURAK YILMAZ ATTI 15. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Burak Yılmaz vuruşunu yaptı ve savunmada Matthijs De Ligt’e çarpan top kalenin sol tarafından filelerle buluştu. 1-0

UĞURCAN KURTARDI – 20. dakikada Depay ile verkaç yapan Malen’ın yerden vuruşunda Uğurcan sağına gelen topa iyi uzandı ve gole izin vermedi.

PENALTI – 34. dakikada Kenan’ın pasıyla ceza sahasına sokulan Okay, Malen ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

GOL – YİNE BURAK YILMAZ 34. dakikada penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, topu ağlara gönderdi

OKAY YOKUŞLU ÇİZGİDEN ÇIKARDI – 45. dakikada Berghuis’in sağdan kullandığı kornerde, De Light’ın altı pas önünden kafa şutu sonrası top yan direğe çarpıp, kaleye yöneldi. Okay Yokuşlu meşin yuvarlağı çizgi üzerinde kafayla uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı millilerin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL – HAKAN FARKI 3’E ÇIKARDI 46. dakikada Hakan Çalhanoğlu, ceza sahasının dışından sağ ayağı ile harika bir vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi. 3-0

GOL – FARK İKİYE İNDİ 75. dakikada sol kanattan yapılan ortada ön direkte topla buluşan Klaassen dönerek vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 3-1

GOL – FARK BİRE İNDİ 76. dakikada sol kanattan Depay’ın ortasında ön direkte Uğurcan’dan önce topa dokunan Luuk de Jong’un vuruşunda top ağlara gitti. 3-2

GOL – KRALDAN MUHTEŞEM GOL  81. dakikada serbest vuruşu Burak Yılmaz kullandı ve topu köşeden ağlara gönderdi. 4-2

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!