Türk Konseyi’nden, ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına kınama

Türk Konseyi'nden, ABD Başkanı'nın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına kınama

Türk Konsey,, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarına dair yaptığı “soykırım” açıklamasına karşın kınama mesajı yayınladı.

Türk Konseyi Web sayfalarından yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin açıklaması, tarihsel gerçekler pahasına açıkça siyasi motivasyon taşıyan ve bölgedeki işbirliği ve istikrar umutlarını zedeleyen açıklamasından çok üzülüyorum.

Ülkeler ve halkları, tarihi, bilimsel ve hukuki özden yoksun, kötü niyetli siyasi amaçları olan diğer ülkelerin parlamentoları veya yönetimleri tarafından yargılanmamalı ve mahkum edilmemelidir. Aksine, 1915 olaylarının uluslararası hukuk ve ilgili uluslararası belgeler dikkate alınarak şeffaf ve adil bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başka bir ülkeye yönelik çarpıtılmış tarihsel iddiaların silahlandırılması, ancak toplumlar arasındaki nefret, intikam ve düşmanlık duygularını körüklemek isteyenlerin eline geçebilirdi.

ABD Başkanı’nın açıklamasını kınarken, siyasi amaçlarla veya “tarihi yeniden yazma” girişimleriyle tarihin çarpıtılmasının ve bunun siyasi baskı için kullanılmasının, bölgemizde barış ve istikrarı engelleyecek ülkeler ve halklar arasında daha fazla kutuplaşmaya yol açacağına inanıyorum.

Bu bağlamda, Türkiye’nin tarihçiler tarafından 1915 olaylarını incelemek ve arşivlerini açmak için bir Ortak Tarih Komisyonu kurma girişimini cesur ve övgüye değer buluyorum. Tarihin gerçeklerini ortaya çıkarmak isteyen herkes için adil hafızayı inşa etmek için yapıcı bir yaklaşım ve iyi niyet göstergesidir.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!