Türk Kızılay 153’üncü Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Türk Kızılay 153'üncü Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Bir grup idealist doktor tarafından 11 Haziran 1868’de “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan, 1877 yılında “Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti”, 1923 yılında “Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti”, 1935 yılında da “Türkiye Kızılay Cemiyeti” adını alan Türk Kızılay, 153. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 18 Haziran 1935’te Ankara’da bulunan Kızılay binasını ziyaret etti.

Türk Kızılay 153'üncü Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

“Salgından etkilenenlere destek oldu”

Kızılayın Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar geçen sürede Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlerin yardımına koştuğunu belirten Genel Başkan Kınık, “İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana yurdumuzda meydana gelen tüm doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini sağlayan Kızılay, koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardımlarıyla destek olmuştur. Kızılay, hain 15 Temmuz kalkışmasını da bir ‘beşeri afet’ olarak değerlendirmiş ve milletine destek için tüm gücünü ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay 153'üncü Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!