Türk Gençlerine Kara Haber! Protokol Onaylandı: Katarlı gençler, Türkiye’de Sınavsız Tıp Okuyabilecek

Türk Gençlerine Kara Haber! Protokol Onaylandı: Katarlı gençler, Türkiye'de Sınavsız Tıp Okuyabilecek

Türkiye ile Katar arasında imzalanan protokole göre, Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Hastane kurup işletebilecekler.

Protokolde Katarlı misafir personel ve yakınları ile Katarlı öğrencilerin mümkün olan hallerde askeri hava/kara ulaşım araçlarından ücretsiz istifade edebilecek. Askeri orduevi ve misafirhanelerden de yararlanabilecekler.

Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Hava Tabip Tuğgeneral Durmuş Aydemir tarafından imzalanan protokol 5 yıl için düzenlendi, aksi beyan edilmedikçe bu sürenin sonunda her yıl otomatik olarak uzayacak.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ

Sosyal medyada büyük tepki çeken ve #ProtestoEdiyorum etiketiyle birinci sıraya oturan protokole, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da isyan etti.

Kılıçdaroğlu, “Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!

Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız,” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!