Türk Basın Mensupları, Azerbaycan Televizyon ve Radyo Kanalı AZ TV’de

Türk Basın Mensupları, Azerbaycan Televizyon ve Radyo Kanalı AZ TV'de

Türkiye’nin “Haber Global” televizyon kanalının 10 kişiden oluşan heyeti, deneyim alışverişi kapsamında Azerbaycan Televizyon ve Radyo Kurumu’nu ziyarete Azerbaycan’a gittiler.

2 Hafta sürecek olan program 4 temmuz tarihinde sona erecek.

Haberiniz.com.tr Azerbaycan temsilcisi Elnur Eltürk’ün haberine göre; Güneydoğu Anadolu, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki çatışma bölgelerinde uzun süre önemli görevler yapan ünlü televizyon muhabiri Murat Karataş, haber müdürü Ünsal Çakın ve ışık tasarımcısı Doğan İpek`in de aralarında bulunduğu heyet, program çerçevesinde AzTV, Medeniyet ve Spor televizyon kanalı çalışanları ile deneyimlerini paylaşacaklar.

Program kapsamında misafirler, Ağdam’ın işgalden kurtarılan arazilerini, Ağdam Cuma Camisi`ni, Karabağ hanlarının anıtlar kompleksini, “İmaret” Stadyumunu, Ekmek müzesini ve diğer yerleri ziyaret edecekler.

Bunun dışında misafirler Gence’ye giderek, Ermenistan tarafından Gnece’ye atılan füzenin düştüğü alanı bizzat görecekler.

Şunu da belirtelim ki, Azerbaycan ve Türkiye arasında ortak medya platformu kuruldu. Ve Azerbaycan Televizyonu ile Haber Global, platform çerçevesinde bir kaç ortak yayına imza attılar.

Bu program Azerbaycan televizyonunun ilişkileri genişletme adına attığı önemli adımlardan biridir. Program kapsamında yabancı uzmanlar eğitim sürecine katılmakta ve yerel personelin eğitimi adına somut adımlar atılmaktadır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!