Tunç Soyer: İzmir’de 150 Bin Mülteci Var, Herkes Hazmetmeli

Tunç Soyer: İzmir'de 150 bin mülteci var, herkes hazmetmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Hayatın içindeler, onlarla beraber yaşıyoruz. Dolayısıyla da, herkesin hazmetmesi ve bununla yaşamaya devam etmesini öğrenmesi lazım’ dedi.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, kentteki yabancılara su ve kanalizasyon ücretlerini 10 kat artıracağını açıklamasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ‘göçmenler’ tartışmasına katıldı.

FOX TV’de “Çalar Saat” programına konuk olan Tunç Soyer, İzmir’de 150 bin mülteci bulunduğunu belirterek, Göçmenler konusunda hizmet vermesi için Kentsel Adalet Daire Başkanlığı’nı kurduklarını söyledi. Soyer, “Özellikle de onların gündelik hayatlarında hem kolaylaştırıcı olmak hem de entegrasyonlarını sağlamak, hem de bir problem ya da sorun yaratılmasına imkan vermemek için çalışıyoruz. Onların adalet arayışları sosyal hayata entegrasyonları, sağlık sorunları gibi hangi alanda ne sorunvarsa ilgilenen özel bir dairemiz var. İzmir’de bir sıkıntı olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

“YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Soyer, artık mültecilerle yaşamayı öğrenilmesinin gerekliliğini savunarak “İzmir’de 150 bin civarı göçmen var. Kentsel adalet daire başkanlığı kurduk. Gündelik hayatlarını kolaylaştırmak, sorun yaratılmasına imkan vermemek adına onların sosyal hayata entegrasyonu ile ilgilenen dairemiz var. Hayatın içindeler, onlarla beraber yaşıyoruz. Herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz gerek.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!