TÜİK Enflasyon Rakamlarını Açıkladı, Maaş Zam Artışları Belli Oldu!

featured

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla milyonlarca memur ve emeklinin zam oranları belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73 oranında; memur ve memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında maaş farkı alacak.

Memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon farkı netleşti

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin alacakları 6 aylık enflasyon farkı netleşti. Buna göre: SSK ve Bağkur emeklileri: %24,73 oranında maaş zammı alacak. %19,31 oranında maaş zammı alacak. Yapılan bu zamlarla birlikte sosyal yardım ödemeleri ve kıdem tazminatı tavanı da yükseldi. Emekliler, her yıl ocak ve temmuz aylarında maaşlarına zam almaktadır. 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için emekliler, yüzde 49,25 oranında maaş zammı almıştı.

Refah Payı Zammı Olmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli ve memurlara refah payı zammı yapılmayacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, “En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli maaşlarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Kök Maaş Düzenlemesi Gündemde Değil

Yaklaşık 3,6 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren kök maaş düzenlemesi, hükümetin temmuz ayında Meclis’e sunmayı planladığı torba yasa taslağına dahil edilmedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!