TSK Afrin’e su sağlayan barajı aldı

TSK Afrin'e su sağlayan barajı aldı

TSK'dan yapılan açıklama ile Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 530'a yükseldiği bildirildi.

Jetler Afrin merkezinde toplantı yapan YPG karargahını vurdu. Hava harekâtında üst düzey terör komutanlarından Abdurrahim İbrahim ve yardımcıları öldürüldü. Türk topçuları da Afrin merkezdeki hedefleri vuruyor.

Afrin'e su sağlayan 17 Nisan/Meydanlı Barajı'nın etrafındaki tüm köyler YPG'lilerden alındı, böylece baraj teröristlerden temizlenmiş oldu. Zeytin Dalı Harekâtı'nda dün kurtarılan köy sayısı 15.

18-03/16/1.Jpeg

Afrin'in güneyine açılan güvenli koridordan binlerce sivil göç ediyor. Uluslararası gözlemciler, bir günde 30 bin sivilin kentten ayrıldığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Trump tarafından kovulmasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 19 Mart'ta yapılacak toplantı ertelenmişti. 21 Mart'ta üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin masaya oturması planlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye ile Menbiç konusunda birçok görüşme yapıyoruz. Geçen hafta Türk yetkililerle bir buçuk gün süren toplantılar yaptık. Bir anlaşmaya varmak için halen çalışıyoruz" dedi.

18-03/16/3.Jpeg

Raco'da YPG'li teröristlerin cephaneliği bulundu. Türk özel kuvvetler askerlerinin ulaştığı cephanelikte kullanıma hazır çok sayıda ağır silah var.

18-03/16/6.Jpeg

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie, bazı YPG'li teröristlerin Afrin'e gitmesi üzerine birçok cepheye asker takviyesi yaptıklarını açıkladı. Terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonların yavaşladığı bilgisini veren McKenzie, asker sevk edilen yerler arasında Suriye'nin güneyi ve Menbic'i saydı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!