Trump: “Covid Olanlar Guantanamo’ya”

Trump:

Washington Post Muhabirleri Yasmeen Abutaleb ve Damian Paletta tarafından kaleme alınan “Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Değiştiren Salgınla Mücadelesinin İçinden” adlı kitapta, Trump’ın Covid-19’a yakalananları Guantanamo’ya göndermek istediği iddia edildi.

Washington Post Muhabirleri Yasmeen Abutaleb ve Damian Paletta tarafından kaleme alınan “Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Değiştiren Salgınla Mücadelesinin İçinden” adlı kitapta eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında ilginç iddialar ortaya atıldı.

Trump’ın Sözleri Hayrete Düşürdü: Covid-19’a Yakalananlar Guantanamo’ya

Detaylarda geçen bilgilere göre, Trump’ın yurtdışındaki Covid-19’a yakalanmış ABD’liler ile nasıl başa çıkacaklarını Beyaz Saray yetkilileri ile tartışırken virüse yakalananları kötü şöhretli Guantanamo’da karantinaya alma teklifinde bulundu.

Kitapta, Trump’ın bu teklifi birkaç kez gündeme getirdiği ama yardımcılarının bu fikir karşısında hayrete düşüp şiddetle karşı çıkması sonucu söz konusu fikrin bir daha gündeme gelmediği ifade edildi.

Kitapta ayrıca, Trump’ın toplantı sırasında “Mal ithal ediyoruz. Virüs ithal etmeyeceğiz” dediği de iddia edildi.

“Hangi Aptal Testleri Federal Hükümetin Yapacağını Söyledi”

Washington Post tarafından kitaptan yayınlanan diğer bir alıntıda ise Trump’ın yapılan Covid-19 testleri ile ilgili şikayetleri olduğu ve dönemin Sağlık Bakanı Alex Azar’la geçtiğimiz sene 18 Mart’ta yaptığı bir telefon görüşmesinde “Testler yüzünden seçimi kaybedeceğim. Hangi aptal testleri federal hükümetin yapacağını söyledi?” diye bağırarak, şikayette bulunduğu öne sürüldü. Azar’ın ise Trump’a damadı ve testlerden sorumlu baş danışmanı Jared Kushner’a kastederek, “Ah, Jared’ı mı kastediyorsun?” dediği iddia edildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!