TRT’nin kurum içi sınavında ‘harem-selamlık sınav’ iddiası

TRT'nin kurum içi sınavında 'harem-selamlık sınav' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin kurum içi sınavını harem- selamlık yaptığını öne sürerek, “1260 kişinin katıldığı kurum içi sınavda kadın ve erkekler ayrı ayrı salonlarda sınava girmek zorunda bırakıldı. TRT yöneticileri, anayasamızın laiklik ilkesini çiğneyerek açıkça suç işlemiştir. TRT yöneticilerinin hesap vermesi için bütün yasal haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin TRT’den açıklama geldi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleşen sınavında kadınların ve erkeklerin ayrı sınıflarda sınava girmelerine yönelik çıkan haberler için sorumluluğun üniversitede olduğu söylendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TRT çalışanlarının uzun yıllardır büyük bir heyecanla beklediği kurum içi “Görevde Yükselme Sınavı” memur kadrosunda çalışan 1260 personelin katılımıyla 27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilmiştir.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen “Görevde Yükselme Sınavı” hakkında bugün bazı basın organlarında yer alan “TRT’de Harem Selamlık Sınav” başlıklı haberlerde birtakım iddialar ortaya atılmıştır.

Sınav düzeni ve soruları TRT Kurumundan bağımsız olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi yönetimince belirlenmiştir.

Üniversiteye bağlı yerleşkeler ile aynı üniversiteye bağlı gözetmenler eşliğinde gerçekleştirilen sınava ilişkin şu ana kadar Kurumumuza yansıyan herhangi bir şikâyet ve belge yoktur. “

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!