TRT’de Yönetim Değişikliği: Sözde Ermeni Soykırımı Savunucusu Hilal Kaplan Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Atandı

TRT'de Yönetim Değişikliği: Sözde Ermeni Soykırımı Savunucusu Hilal Kaplan Yönetim Kurulu Üyesi OLarak Atandı

TRT Genel Müdürlüğüne Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Albayrak atandı. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ise Yönetim Kurulu üyesi yapıldı.

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun (TRT) “Yönetim Kurulu” başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlenerek TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi.

Yeni düzenlemeyle, önceki yönetmelikte “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük ise “icra organı” olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla da İbrahim Eren’in 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla boşalan TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile yönetim kurulu üyeliklerine atamalar yapıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren’in görev süresi dolarken, Mehmet Zahid Sobacı TRT Genel Müdürü, Ahmet Albayrak da TRT Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Bu kapsamda; Ermeni diasporasından ödül alan ve sözde Ermeni soykırımını savunan Hilal Kaplan, TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Hilal Kaplan, TRT’den yaklaşık 20 bin lira maaş alacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!