TRT Payının Kaldırılmasına Dair Yasa Teklifi TBMM’ye Sunuldu

TRT Payının Kaldırılmasına Dair Yasa Teklifi TBMM'ye Sunuldu

 Faturalardan TRT payının kaldırılmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

8 Kasım’da kabine toplantısı sonrasında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ve Enerji Fonu kesintilerinin kaldırıldığını açıklamıştı.

Faturalardan TRT payının kaldırılmasını da düzenleyen 38 maddelik yeni yasa teklifi AKP’li vekiller tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun teklifi kapsamında, bazı kanunlarda da değişikliği öngörülüyor.

Teklife göre; elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılması öngörülüyor. Elektrik enerjisi fonu anlaşmaları kapsamında elektrik faturalarında yer alan bileşenlerin azaltılması, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesi ve faturada sadeleştirmeye gidilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesinde, elektrik ve doğal gaz faaliyetleri ile ilişkilendirilen iş modelleri ve teknolojideki gelişmeleri izlemek ve gerekli düzenlemeleri yapmak, araştırma ve geliştirme ile yenilik (inovasyon) alanlarının tespiti ve bu alanlardaki çalışmaların yönlendirilmesine ilişkin çalışmaları yapmak üzere gerekli idari yapının kurulması amaçlanıyor.

Korsan Yayınlarla Mücadele

Teklifle özellikle canlı spor etkinliklerinde çevrimiçi korsan yayınlarla mücadele edilmesi noktasında mevzuatta bulunan eksikliğin giderilmesi düzenleniyor.

Esnek çalışma saatlerine ve şartlarına uyumlu olarak AR-GE ve Tasarım Merkezlerinde çalışan personelin faaliyetlerinin bir kısmını merkez dışında yürütmesi ve kanunla sağlanan destek ve muafiyetlerden aynı şekilde faydalanması amacıyla düzenlemeye gidiliyor.

Kaynak:TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!