Treni Kaçırmayalım!

  Kars valisi Eyüp Tepe Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun 2014 yılı Haziran ayında tamamlanacağını açıklamış, ancak lojistik merkez konusuna hiç değinmemiştir. AKP Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN ise her vesile ile Demiryolunun Kars için önemine vurgu yapmakta, lojistik merkezin ise mutlaka yapılacağından söz etmektedir.
 
Demiryolunun bitme aşamasına gelmesine rağmen görünürde lojistik merkezle ilgili çalışma olmaması Karslıları tedirgin etmektedir.
 
Bu demiryolunun Karslıları heyecanlandırdığı doğrudur. Ne getirip ne götüreceğini, somut faydasının ne olacağını bilmeyenler de bile bir umut ışığı haline gelmiştir.
 
Olayın Karslıları rahatsız eden yönü ise Erzurum’a yapılan Lojistik merkezin yüzde 60 oranında tamamlanması ve 2014 yılı Kasım ayında bitirilmesinin planlanmasıdır.
 
Erzurum’a yapılan lojistik merkez, BTK Demiryolu ile eş zamanlı bitirileceği için bölge illerine ve bölge ülkelerime mal satan büyük şirketler yatırımlarını Erzurum’a yönlendireceklerdir. Bu durumda Kars Lojistik merkez birkaç yıl içinde bitirilse bile çok fazla bir işlevi olmayacaktır.
 
Bunun somut belirtileri ortaya çıkmaya başladı bile. Kale gurubuna bağlı yapı kimyasalları şirketi KALEKİM bölge illerine yılda ortalama 15 bin ton yapıştırıcı ve derz dolgu satıyor. BTK demiryolunun açılması ile bundan çok daha fazlasını bölge ülkelerine satabilir.
 
Ulaşım giderlerini yarıya düşürmek amacıyla KALEKİM şirketi sadece Makine yatırımı olarak Erzurum’a 2,5 milyon liralık yatırım yapmıştır. Muhtemelen ihracatçı birçok firma yatırım için şimdiden Erzurum’da yer aramaya başlamışlardır.
 
Gözler ulaştırma bakanlığındaki etkisi nedeniyle Sayın Ahmet ARSLAN’ın üzerindedir. Lojistik merkez konusunda sabırlar tükenmiş, kaybedilecek zaman kalmamıştır. Biran önce elle tutulur, gözle görülür çalışmanın başlaması gerekir.
 
Sayın Ahmet ARSLAN, Sayın Yunus KILIÇ, Sayın Valim ve sivil toplum kuruluşlarının değerli yöneticileri; Sizlerin iyi niyetinizden şüphemiz yok. Ne var ki Lojistik merkez konusunda bir eksiklik, bir tıkanma olduğu apaçık ortada. Bu proje Kars için önemlidir. Ne yapılması gerekiyorsa hepiniz, hepimiz üzerimize düşeni biran önce yapalım.
 
Her ne surette olursa olsun lojistik merkez tamamlandığında bunun her türlü getirisi sizlerin hanesine yazılacaktır. Ona da razıyız, yeter ki yapılsın, yeter ki Kars kazansın.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!