Trabzon TÜRKAV: Trabzon Lisesi Çanakkale’de…

Trabzon TÜRKAV: Trabzon Lisesi Çanakkale’de…

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Kuru’nun açıklaması şu şekilde:

“Vatanın bütün topraklarını savunan kahramanlarınız, bugün de, Türk Milletinin yok olmasına karşı mücadele vererek şehit düşülmektedir. Çanakkale’de, Boğazlar ve Marmara’da Türk egemenliğine son vermek için yedi düvelin bir arada toplanmasına geçit verilmemiştir. Trabzon Lisesi üç yıl süreyle mezun vermemiştir. Gideninin gelmediği. Bedrin aslanları olma özelliğine sahip olan Trabzon lisesinden Çanakkale’ ye giden kahramanlar desten yazmışlardır.
Şairin ifadesiyle; “Şu Boğaz harbi nedir? Var mıdır dünyada eşi…” hırsı içindeki anlayışlar Çanakkale Boğazını geçip, İstanbul’u işgal etmeyi hedeflemişlerdir. Ancak Çanakkale geçit vermemiştir.  Hevesleri kursaklarında kalmıştır. Türk milleti özünden süzülerek bu günkü Cumhuriyeti kurmuş ve uygar dünyada yerini almıştır.
18 Mart Çanakkale Zaferinin Türk tarihi içinde yeri ve önemi Türk milletince devamlı hatırlanacaktır. Trabzon Şehitliği TÜRKAV Yönetim Kurulumuzla ziyaret edilerek Şehitlerimizin manevi huzurunda dua edilerek çiçek bırakılmıştır.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!